Sajnos vannak olyanok, akik rettenetesen irigyek a koreai profira.

Noha a T1-nal kötött megállapodásának jelenlegi részletei nem ismertek, Faker korábban megerősítette, hogy visszautasított egy Kínából érkező ajánlatot, ami évente 10 millió dollárt hozott volna neki a konyhára. Emellett olyan pletykáról is hallhattunk korábban, miszerint Észak-Amerikából kitöltetlen csekkel keresték meg, annak reményében, hogy az LCS-be szerződik.

Ennek okán joggal gondolhatjuk, hogy őrületesen jól keres Koreában is. Azt kitalálni, hogy pontosan mennyit keres a T1-nál, meglehetősen nehéz, de a pletykák szerint ez a szám 1 millió és 2 millió dollár között van, s mivel nem nagyon költ a hétköznapokban semmire, a díja nagy részét megtartja. Mindezeken felül Faker 2020-ban új szerződést kapott csapatától, amiben résztulajdonosi szerepkört is kapott, így most a T1 Entertainment and Sports résztulajdonosa.

Nos, ezek alapján az adatok alapján érthető, hogy vannak olyanok, akik rettenetesen irigyek a koreai profira. Hiszen nem csupán anyagi jólétet teremtett magának Faker az elmúlt 10-12 évben, hanem igazi esportlegendává vált. Nincs még olyan játékos, aki annyi világbajnoki címmel rendelkezne, mint ő, valamint mind a mai napig bizonyítja, hogy a hatása a T1 játékára megkerülhetetlen. Idén nyáron egy rövid ideig sérüléssel bajlódott, a csapata pedig úgy tűnt nem fogja tudni felvenni a versenyt a többi csapattal. Végül a rutinos „öreg” visszatért és azóta csak úgy hullanak a nagyobb orgok a T1 nyomában.

Összességében tehát félistennek is tekinthető Faker a koreai esportkultúrában, ám ahol egy halom rajongó, ott sajnos legalább annyi rosszakaró is található. A dél-koreai rendőrségnek a napokban volt, aki fejfájást is okozott, ugyanis mint kiderült, az interneten késes támadást szerveztek a profi lakhelyéhez.

 

SK Police investigating stabbing threats directed at Faker
by u/HumbleTheorizer in leagueoflegends

Mindez ugyan önmagában nem lenne elég, elvégre az interneten nagyon sokan írnak meggondolatlan és szörnyű dolgokat nap, mint nap, azonban most Koreában megugrott a késtámadások száma, így ennek kontextusában muszáj komolyan vennie a rendőrségnek az esetet.

A nyomozás jelenleg is folyik, a rendfenntartó szerv éppen a potenciális támadó IP-címét próbálja bemérni és ezzel megakadályozni a támadást.

Ezt olvastad már?

Pillanatok alatt szétszedi a szervert – Ez most a Warzone TTK bajnoka

×