A League of Legends egy állandóan változó és bővülő játék, valószínűleg ennek köszönheti a töretlen sikerét még 13 év után is.

A League of Legends egy állandóan változó és bővülő játék, valószínűleg ennek köszönheti a töretlen sikerét még 13 év után is. Persze a háttérben ezért nagyon sokat tesz a Riot Games, állandóan érkeznek az egyensúlyváltoztatások annak érdekében, hogy érdekes maradjon a játék hosszútávon. Azok a karakterek, amik dominálnak, némi gyengítést kapnak, s azok, amik kezdenek kicsúszni a divatból, hirtelen ismét számítani kezdenek, ha kapnak egy kis buffot. Ezzel játszadozik állandóan a Riot, a játék pedig állandó mozgásban marad.

Persze vannak olyan erősítések és gyengítések, amik túllőnek a célon, vagy éppen nem hozzák meg a kívánt hatást. Nos, most talán egyik sem igaz, legalábbis nem teljesen. Kai’Sa az elmúlt két-három frissítésciklus egyik legdominánsabb karaktere volt, az alsó ösvényen legalábbi toronymagasan a legsikeresebbnek számított Emerald+ rangokon. Épp ezért döntött úgy a Riot, hogy ideje ezt a regnálást megdönteni, így a 13.15-ös verzióban már egy gyengített Q, W várta a maineket, na meg egy csökkentett alapéleterő. Na most vagy emlékezetből tiltanak az emberek hősöket Rankedon, vagy az említett gyengítés nem volt elég, ugyanis Kai’Sa még mindig ott motoszkál az emberek fejében meccsről meccsre.

Magának a karakternek a győzelmi aránya egyáltalán nem kiemelkedő, már csak a meccseinek 34%-át nyeri meg a U.GG adatai szerint, ám ennek ellenére a tiltási aránya kiugró, 27% fölötti.

A győzelmi arányt persze úgy kell vizsgálni, hogy temérdek ember játssza, így nem nehéz szétbarmolni az adatokat. Nem túl reprezentatív, ha mondjuk összehasonlítjuk egy Talonnal, akinek jobbak a számai, de közben meg maximum 10-en játsszák.

Sőt, ha tovább szűrjük Kai’Sa eredményeit, azért az látszik, hogy az ügyesebb játékosok kezében (Emerald+) még mindig jól teljesít, kicsivel 50% alatti a győzelmi aránya. Ám hosszú idő után Ezreal, Ashe, Nilah, de még Draven is jobb számokat hoz, mint a Voidból érkező lövész, ami azt mutatja, hogy mégiscsak van hatása a Riotnak a játékra.

Ezt olvastad már?

A Doom bármin elfut, de hogy egyetlen billentyűn is, az már durva

×