Az Activision ikonikus FPS címe, a Call of Duty társasjátékként is megjelenik, ami még annak is tetszeni fog, aki utálja a társasokat.

2023.08.10. – Képzeld el, hogy találkozol a haverokkal, de nincs lehetőség elindítani egy jó kis Call of Duty multiplayert. Hát, miért ne vennéd elő a CoD társasjátékot? A Call of Duty: The Board Game-et az Activision először 2023-ban jelentette be, kijelentve, hogy megjelenik, ha a Kickstarteren eléri a kitűzött célokat. Nos, miután augusztus 1-jén elindult a gyűjtés, a játékra egyetlen nap alatt összegyűlt a pénz.

Ez persze azért is lehet, mert a CoD alapján készülő társas elég gyönyörű, összetett és jól átgondolt kivitelezést kapott. Annak ellenére, hogy a pörgős lövöldözés műfaj szöges ellentétben áll a lassú, asztali társasjátékokkal, az Arcane Wonders elég komoly munkát végzett.

Bár sok a szkeptikus a témában, a CoD társas videó mindenkit meg tud győzni.

További jó hír, hogy a Gen Con 2023 nevű társasjáték-találkozón páran játszhattak a játékkal, és sokan meglepődtek, hogy mennyire jó is valójában. A játékban persze kártyák dominálnak, de nagyon király Call of Duty figurákat helyezhetünk a terepre.

A játékot egyébként elsősorban az „okos” mozgásrendszeréért dicsérték. Elmondásuk alapján érezhető közben a feszültség és az izgalom, ahogy megpróbálsz túljárni az ellenfeled eszén. Persze lövöldözni is lehet benne, ami elég furcsán hangozhat egy társasban.

De milyen játék a Call of Duty társas?

Az társast a háborús játékokat fejlesztő Arcane Wonders tette lehetővé, akik a Kickstarter oldal alapján igen alapos munkát végeztek. A fejlesztők „akció-stratégiai társasjátékként” jellemezik a játékot, ami a videojátékhoz hasonlóan a háborús harcok köré épül.

Minden játékos egy operátort irányíthat, a CoD ismert szereplőjét, például Ghostot vagy a Shepherdöt, a játék célja pedig az ellenfelek kiiktatása lövöldözések és területek elfoglalása révén.

A társas kombinálva használja a kockát, a kártyákat és zsetonokat. A játék a hírek szerint csordultig tele van mindennel, amit a rajongók a CoD-ban szeretnek. Az Arcane Wonders szerint lehet használni Killstreakeket, kiválaszthatják kedvenc fegyvereiket, különleges felszereléseket használhatnak.

További hír, hogy a következő Call of Duty videojáték, a Modern Warfare 3 november 10-én jelenik meg.

Ezt láttad?

Megérkezett az első Modern Warfare III trailer – Visszatér Verdansk?!

×