Egy olyan király mod került a GTA V-be, amivel egy mikrofonnal tényleg szabadon lehet beszélgetni az NPC karakterekkel. Tényleg hihetetlen.

0223.08.09. – Ha te azok közé tartozol, akik még mindig hajlamosak elővenni a GTA V-öt, akkor a következő lehetőséget neked találták ki. Egy veterán modder nemrég kiadott egy modot a Grand Theft Auto V-höz, ami lehetővé teszi, hogy mikrofon segítségével úgy beszélgessünk az NPC-kkel, ahogy csak szeretnénk.

A Sentient Streets mod AI segítségével lehetővé teszi, hogy bármelyik GTA karakterrel szabadon beszélgessünk.

A készítő Bloc leírása szerint a GTA V Sentient Streets modban a játékosok valós időben beszélgethetnek a rendőrökkel, bandatagokkal és persze a gyanútlan civilekkel. Erről egy videó is készült, amin jól látszik, hogy az NPC-k gyakorlatilag bármilyen kérdésre válaszolnak, simán lehet velük bármiről beszélgetni.

A modnak ráadásul története is van, a cél az, hogy kiválaszd, melyik rendőr lesz a társad. Ehhez mindegyik rendőrhöz oda kell menni, és beszélni vele. Az AI minden kérdés után választ generál, de nem mindegyik NPC lesz teljesen barátságos. A GTA modba került mesterséges intelligencia egyébként az Inworld AI, amit karakterek működtetésére terveztek. Az NPC-k hangját az ElevenLabs hangtechnikai kutatócég által készített szövegből beszéddé alakító szoftverrel generálták.

Nagyon érdekes lesz látni, amikor a jövőben ezt a játékfejlesztők is bevezetik. Gyakorlatilag bármiről lehet majd beszélni az NPC karakterekkel. Az év elején az Nvidia bemutatta az Nvidia Ace-t, egy új eszközt a fejlesztők számára, aminek a célja, hogy átalakítsa a játékokat azáltal, hogy mesterséges intelligenciát ad az NPC-khez. Az Nvidia Ace segítségével a fejlesztők háttértörténeket és személyiségeket adhatnak az NPC-knek.

Biztosak vagyunk benne, hogy az AI fejlesztések hatalmas ugrást jelentenek majd a videojátékokban, különösen az olyan címekben, mint a GTA. Ez jelentősen átalakítaná a kommunikációt, és nem mindig néhány válaszlehetőség közül kéne kiválasztani, amit mondani szeretnénk egy NPC-nek.

A fenti modot egyébként te is bármikor letöltheted INNEN.

Ezt láttad?

Figyelem: mostantól NEM egy hónapig érvényes a 300 forintos Xbox Game Pass!

×