Az Apple legújabb iPhone-jai a pletykák szerint számtalan külső és belső újdonsággal, valamint egy erőteljes áremelkedéssel érkeznek.

2023.08.08. – Ahogy arról korábban több szakértő is beszámolt, az idén megjelenő iPhone 15-ös széria egyes tagjai minden eddiginél magasabb áron lesznek elérhetők, különös tekintettel az iPhone 15 Pro-ra és Pro Max-ra. Arra azonban, hogy miért emelkednek az árak többféle magyarázat is létezik. Ezek alapján az áremelés oka az általános infláció, a gyártási költségek, illetve a telefonok új, modern funkcióinak megjelenése. A megoldás valahol félúton lehet, ám most egyes elemzők új indokot találtak.

Ezért számíthatunk áremelésre az iPhone 15 Pro és az iPhone 15 Pro Max esetében.

A MacRumors értesülései szerint Apple az iPhone 15 Pro és az iPhone 15 Pro Max belső memóriájának növelését tervezi. Ezek a belső tárhelynövekedések várhatóan áremelkedéshez vezetnek majd, mivel a Pro modellek tárhelye valószínűleg minimum 256 GB-nál kezdődik majd, szemben az iPhone 14 Pro jelenlegi 128 GB-jával.

Ha igaz a Bloomberg riporterének, Mark Gurmannak és Jeff Pu technológiai elemzőnek pletykája, akkor az Apple négy eltérő tárhelykapacitással bíró telefon kiadására készül:

  • 256 GB
  • 512 GB
  • 1 TB
  • 2 TB

Ha a pletykák igazak, akkor az áremelésekkel kapcsolatos híresztelések is igazzá válhatnak. Az eddigi hírek szerint az iPhone 15 Pro ára 1099 dollár lehet majd (átváltva 391 ezer forint), az iPhone 14 Pro 999 dolláros induló árához képest. Ami az iPhone 15 Pro Max-ot illeti, a pletykák szerint 1199 dolláros kezdőárról indul majd, ami nagyjából 427 ezer forintnak felel meg. A boltokba persze nálunk még magasabb áron kerülhet.

Meg kell jegyezni, hogy hasonló pletykák már az Apple iPhone 14 Pro modellek megjelenése előtt is keringtek, a jelentések arról szóltak, hogy az Apple kiadja az iPhone 14 Pro 2 TB-os változatát. Ez azonban soha nem történt meg. Nem kell azonban sokat várni arra, hogy az Apple mondja el, valójában mire is készülnek. A cég éves iPhone bemutató-eseményét várhatóan szeptember 12-én vagy 13-án tartja. Ott lerántják mindenről a leplet.

Ezt láttad?

Komoly a gond? – Megolvadhatnak a PS5 USB-portjai a túlmelegedés miatt

×