Sosem adták ki, mégsem törölték őket, de azt állítják a gyártók, hogy jönnek, miközben ÉVEK TELTEK EL! Üdítő kivétel és röhejes bukta is van.

2022. 07. 13. – Nem árulunk el túl nagy titkot azzal, hogy egy videójátékot gyakran évekig tart elkészíteni, de akadnak olyanok, amikkel annyira próbára tették a játékosok türelmét, hogy lassan kár erőltetni őket. A stúdiók szakembereinek kínszenvedés lehet látni, hogy annyi beleölt idő és energia után sem akar célegyenesbe fordulni egy-egy projekt, de a gyártó mégsem szánja rá magát a törlésre.

Íme tehát 9 olyan cím, aminek a fejlesztése kínosan lassan halad, de még mindig csillog egy halvány remény arra, hogy egyszer megkaparinthatjuk.

1., Squadron 42

Egyszemélyes, történetalapú játéknak készül(t), a Wing Commander sorozat hagyományait követve, és nem tudtuk nem komolyan venni, hiszen megnyerték hozzá Mark Hamill-t és Gary Oldman-t. A gameplay-t még véletlenül sem tartalmazó előzetesen kívül viszont eddig semmit nem kaptunk belőle. Állítólag még dolgoznak rajta, de szerintünk előbb lép ember a Marsra, minthogy megjelenjen.

Ekkor jelentették be: 2012
Ekkor hallottunk róla utoljára: 2018
Tervezett megjelenés: továbbra sem tudni.

2., EITR

A Diablo és a Dark Souls furcsa, de izgalmas szerelemgyereke pár éve még jó ötletnek is tűnt. Azon kívül viszont nem sokat tudunk róla, hogy a fejlesztők három éve beismerték: elfogyott a munkára bevont tőke. A Dark Souls univerzum azóta sokat bővült, szóval ez az ötlet kezd egyre kevésbé érdekessé válni.

Ekkor jelentették be: 2015
Ekkor hallottunk róla utoljára: 2022
Tervezett megjelenés: Áh!

3., Skull & Bones

Az egyetlen jó hír a listán az, hogy az Ubisoft tényleg összeszedte magát, és néhány napja bejelentette, hogy az Assassin’s Creed 4: Black Flag-re alapozott game ősszel landol a legfrissebb platformokon. Hányatatott sorsú projekt, de csak kitalált a ködből.

Ekkor jelentették be: 2017
Ekkor hallottunk róla utoljára: 2023 nyarán
Tervezett megjelenés: 2022. november 8. után taláááán 2024-ben

4., Metroid Prime 4

A Nintendo Switch öt éve szellőztette meg, hogy a sorozat újabb folytatást kap, de azóta sem előzetes, sem játékmenet, sem egyéb részlet nem került napvilágra. Tartunk tőle, hogy csak ígéret marad, mert a Nintendo hosszas csend után három éve visszaadta a fejlesztés jogát az első három részt gyártó Retro stúdiónak.

Ekkor jelentették be: 2017
Ekkor hallottunk róla utoljára: 2019
Tervezett megjelenés: nem tervez itt senki semmit.

5., Unsung Story

Egyre inkább úgy tűnik, hogy ezt a történetet tényleg nem énekli meg senki. Pedig a Playdek nagyon szépen indított azzal, hogy összeállt a Final Fantasy Tactics alkotójával, Yasumi Matsuno-val. A mutatvány azóta elhasalt a Kickstarter-en, és eladták a jogokat a Little Orbitnak. Ennek már több mint két éve, azóta csend.

Ekkor jelentették be: 2014
Ekkor hallottunk róla utoljára: 2022
Tervezett megjelenés: 2020. Komolyan: azóta early access van…

 

6., In The Valley of Gods

Campo Santo a népszerű Firewatch (2016) óta nem adott ki semmit, pedig a wyoming-i rejtélynek méltó folytatása lenne az In The Valley of Gods. A gyártó stúdiót azóta felvásárolta a Valve, Santo meg lelépett, hogy a Half Life: Alyx-on dolgozzon. Ő már tudhatott valamit.

Ekkor jelentették be: 2017
Ekkor hallottunk róla utoljára: 2017
Tervezett megjelenés: a remény hal meg utoljára – de szerintünk ez előbb fog.

7., Vampire: The Masquerade — Bloodlines 2

A kultikussá vált első darab nagyon kéri a folytatást, amivel teljesen új generációt lehetne meghódítani, és sokáig úgy tűnt, lesz is belőle valami. A Paradox megnyerte hozzá az első rész két alkotóját, Cara Ellison-t és Chris Avellone. Előbbi azóta kiszállt, a premiert legutóbb két éve halasztották el – tartunk tőle, hogy utoljára.

Ekkor jelentették be: 2019
Ekkor hallottunk róla utoljára: 2019
Tervezett megjelenés: ember tervez…

8., Beyond Good & Evil 2

Senki nem érti mi tart ennyi ideig, de vagy öt éve csend honol a projekt körül, holott az első rész – ha nem is volt kasszasiker – kultikus darabbá nemesedett a PS2-generációsok körében. Rekord régi a terv, hiszen már 2008-ban beszédtéma volt, hogy készül, de végül kilenc évbe tellett, mire kaptunk legalább egy előzetest. Az első játék húszéves – azóta a rajongóknak már a gyereke is leérettségizett.

Ekkor jelentették be: 2017
Ekkor hallottunk róla utoljára: 2017
Tervezett megjelenés: majd szólnak. De lassan nem lesz kinek.

10., Half-Life 2: Episode 3

Ez a trilógia sosem ér véget. Mindent elmond, hogy először 2007 karácsonyán (!) akarták kiadni. Több mint egy évtizednyi összevissza nyilatkozgatás után szerintünk vallani kéne. A két éve megjelent Half-Life: Alyx tulajdonképpen úgyis okafogyottá tette az egészet.

Ekkor jelentették be: 2007
Ekkor hallottunk róla utoljára: ki emlékszik már arra.
Tervezett megjelenés: ¯\_(ツ)_/¯

Van, hogy jobb a rajt előtt elvérezni – bár ezekkel így is jól kerestek:

10 játék, ami szörnyű lett, mégis több millió fogyott belőle

 

×