Hónapokban mérhető előnybe kerülhetünk néhány tanács betartásával.

2022. 07. 19. – A telefonok akkumulátorával kapcsolatban rengeteg tévhit kering az interneten. Az alkalmazások felesleges bezárása és a több évtizedre visszatekintő, hibás praktikák alkalmazása azonban nem mindig jó ötlet. A SlashGear éppen ezért összeszedett pár apró tippet, trükköt, melyekkel meghosszabbíthatjuk telefonunk akkumulátorának élettartamát.

A fizika törvényei ellen nem harcolhatunk, a jelenlegi egységek pedig 400-500 teljes ciklusra vannak hitelesítve, ám akár több hónapnyi előnyt jelenthet, ha óvjuk az energiaellátó egységet. Nem utolsó szempont eladásánál sem az akksi állapota, jól leolvasható eltérés van egy 92%-os és egy 82%-os iPhone/Androidos flagship használtpiaci ára között.

Nézzük is, hogy mire kell figyelnünk!

  • Ha megoldható, ne töltsük 100%-ra az akkumulátort és ne is merítsük le teljesen. A Samsung javaslata szerint az 50% és 85% közötti tartomány az ideális. Néhány telefon erre automatikusan oda is figyel, míg más készülékeknél nekünk kell gondoskodni erről.
  • Nem érdemes hosszú órákig töltőn tartanunk a telefonunkat. Ez gyakran előfordul, hiszen rengetegen éjszaka töltik a telefonjaikat. A modern töltőfejek erre is igyekeznek odafigyelni, ám az olcsóbb, kétes forrásokból beszerzett töltők nagy eséllyel nem ennyire fejlettek.
  • Az sem elhanyagolható, hogy milyen hőmérsékleten töltjük a telefont. Nem érdemes nyári melegben vagy téli hidegben kültéren tölteni az akkumulátort pl. powerbankről és egyéb forrásról, hiszen az optimális hőmérséklet körülbelül 0 és 35 fok közötti tartományt takarja a modern cellák számára.

Természetesen nem mindig tudjuk betartani a fenti tippeket, ám, ha csak egy kicsit is odafigyelünk ezekre hálás lesz érte a telefonunk, beszéljünk akármelyik márkáról.

Forrás: HVG / SlashGear

Szinte csoda: Az iPhone-ja mentette meg az ukrán katona életét

 

×