Ha a lövedék pár centivel arrébb megy, akkor a katona már biztosan nem élne, de még így is hatalmas csoda, hogy mire volt képes az Apple kütyüje.

Többször lehetett már hallani olyan isteni csodának is beillő esetről, amikor egy kütyü mentette meg a tulajdonosának az életét. Például, amikor egy Razer fejhallgató térített el eltévedt golyót, ezzel megmentve az éppen játszó fiatal srác életét, de volt olyan is, hogy egy szuperhősös mobiltok állított meg egy lövedéket.

Ezúttal is hasonlóról lehetett hallani, de a fenti sztorikkal ellentétben ezúttal egyenesen a háborús frontról. Az utóbbi napokban ugyanis nagyot futott az a poszt a Redditen, amiben azt állítják, hogy az ukrán-orosz háborúban helytálló ukrán katona úgy élt túl egy életveszélyes lövést,

hogy az iPhone-ja felfogta és megállította a testét célzó golyót. 

Azt persze már jól tudjuk, hogy egészen strapabíróak tudnak lenni az Apple telefonjai, az iPhone golyóálló képességeivel viszont talán még a cupertinói vállalat sem volt tisztában.

„Egy alma naponta távol tartja az orvost!” – viccelődött egy hozzászóló.

A beszámoló hitelességét sajnos nehezen lehetne ellenőrizni, ugyanakkor az életmentő almás mobilt bemutató videóban látható katonai mellényen a Krystynopil Ultras felirat látható. A HVG szerint mindez alapján az érintett férfi valószínűleg Ukrajna Lvivi területén található Cservonohrad városának egységénél szolgálhat, vagyis valóban a fronton készülhetett.

iPhone saved the life of a Ukrainian soldier. Maybe it’s after such videos that Russians, instead of plate carriers, put Macbooks in their bulletproof vests? from ukraine

 

 

Apropó, strapabíró iPhone:

10 hónap után került elő a folyóba ejtett iPhone – és még működött!

 

https://leet.hu/jbl-bt/

×