Egy iparági elemző friss információi szerint egy drága gaming kiegészítő lett a legkelendőbb 2023 júniusában. Persze nem itt.

2023.08.04. – Nagyon furcsa, és talán leginkább a magyar vásárlók számára különös iparági elemzés látott napovilágot, a videojáték-konzolok kiegészítőivel kapcsolatban. Biztos ti is hallottatok az év elején megjelent, PS5 alapkontroller felturbózótt változatáról, a DualSense Edge-ről. Már akkor nagy felháborodást okozott nálunk az ára, még most is nagyjából 90 ezer forintos áron kapható.

Úgy tűnik azonban, hogy vannak piacok, ahol ez nem akadály. Egy iparági elemző ugyanis kimutatta, hogy a PlayStation 5-höz készült DualSense Edge kontroller

a 2023-as év legkelendőbb kiegészítője az Egyesült Államokban az értékesítések alapján.

A DualSense Edge egy profiknak szánt PS5 kontroller, amit elsősorban azoknak készítettek, akik versenyszerűen játszanak. Rengeteg olyan funkcióval rendelkezik, ami miatt más, mint az alapkontroller. A vezérlő például teljesen testreszabható, sőt kiegészítő gombokat tartalmaz.

 

Mat Piscatella, a Circana ügyvezető igazgatója és videojáték-ipari elemző megerősítette, hogy a PS5 DualSense kontroller volt 2023 júniusában a top4 legkelendőbb kiegészítő az Egyesült Államokban, az élen a DualSense Edge-dzsel. Idén 14 százalékkal többet költöttek az emberek gamer kiegészítőkre, mint tavaly. Természetesen ez egy dollárértékesítés alapján készült kimutatás, így nem meglepő az eredmény, tekintve hogy elég magas ára van a kontrollernek. Ettől függetlenül lenyűgöző, hogy ilyen eredményt ért el.

Az előrejelzés szerint a legjobban teljesítő kiegészítő idén az Edge kontroller lesz.

Ez persze nem jelenti azt, hogy minden egyes piacon is ilyen eredményt hozna az elemzés. Más régiókban, például Európában bizonyára más lehet a helyzet. Magyarországon talán pont a kontroller magas ára az, ami eltántoríthatja a vásárlókat.

A fenti elemzésből egyébként az is kiderült, hogy az Egyesült Államokban várhatóan idén a Hogwarts Legacy lesz a legtöbbet eladott játék, de előkelő helyen szerepek a Diablo 4 és a The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom is, a Star Wars Jedi: Survivor és a Resident Evil 4 Remake mellett.

Ezt láttad?

Olyan történt a MAGYAR Twitchen júliusban, amire még sosem volt példa

×