Állítólag a bokánkat is összepiszkítjuk az ígéretes horrorjáték demójának első 15 percében.

2023.08.03. – „Figyelem! Ez a játék nagyfokú pszichológiai terrorral és ijesztgetéssel jár, szívbetegeknek nem ajánlott.” – áll az eredetileg 2021-ben bejelentett EXP: War Trauma Steames leírásában, ami az elmúlt években valahogyan teljesen elrepült a mainstream játékújságírás radarja mellett.

Pedig az extrapara horrorjáték mint egy eminens éltanuló az elsők között jelentkezett, mint Unreal Engine 5-ös fejlesztés, ami még a 2022-es Gamescomon is próbált kitűnni a játékok sokaságából. Érthetetlen, hogy miért nem sikerült, mivel egy aprócska fejlesztőcsapathoz képest piszok jó látvánnyal lett megáldva, és némileg, itt meg ott kicsit hajaz a néhány évvel ezelőtt szőrén szálán eltűnt P.T.-hez is. Hangulata is akad, de az alapfelütése is érdekes: a sztori szerint egy második világháborút megjárt komoly PTSD-vel küzdő katona fejében járunk, ahol mindenféle belső rettenettel kell szembenéznünk.

Nos, mivel a fejlesztést végző Cortez Productions valószínűleg nem mostanában fogja befejezni az ígéretesnek tűnő horrort, így sosem késő a hóna alába kapaszkodva kiemelni a tömegből, hátha többen kívánságlistára rakják, esetleg kipróbálják a nagyjából 20 perces ingyenesen letölthető demót. A próbaverzióban leginkább a látványt, a hangulatot és a játékmechanikákat próbálják bemutatni egy elhagyatott házban bolyongva, amiben egyre megmagyarázhatatlanabb, úgy pedig ijesztőbb dolgok történnek.

Ha pedig hihetünk a fenti figyelmeztetésnek, akkor tényleg csak azok indítsák el, akik bírják a pszichológiai rettegést, ellenkező esetben rövid úton le kell majd cserélnünk a sejhajunk alatti huzatot.

Ezt is érdemes elolvasnod:

9 annyira sz@r és félelmetesen gagyi horrorfilm, hogy az már jó

×