Annyi borzalom teszi meg az utat a mozivászonig, hogy kell egy iránytű a tényleg jó filmek kiválasztásához. Mutatjuk melyikkel nem hibázhatsz.

2023.08.03. – A meséket most külön nem említjük, mert eszünk ágában sincs belerondítani a kicsik családi programjába. DE. Augusztusban megjelennek borítékolható rettenetek is, amikre poénból sem érdemes beülni. A nem tisztázott létjogosultságú menüben olyan fogások szerepelnek, mint a Putifár tanár úr visszavág (aminek a cím alapján volt első része, mégse tanultak belőle az alkotók), de torkodon akadhat a Rumba – Több mint tánc című érdekfeszítés is (nehogy a csajod behúzzon rá!). Hasonló izgalmakat tartogathat a Wow!; ez két ingatlanügynök, még egyszer: INGATLANÜGYNÖK története arról, hogy hogyan lehet szép házakkal vevőt fogni, és akkor még nem beszéltünk a 10 nap anyu nélkül 2-ről, ami csak váratlan véget érhet, és nyári film létére valamiért síelni megy benne a család.

Ha már most ilyenekkel kell dúsítani a nyári felhozatalt, mi lesz jövőre, amikorra beütnek a májusban kezdődött sztrájkok következményei?

Akadnak azért ígéretes alkotások, ha feszült látványfilmre, elemi rettegésre, irreális sebességre, kifordult rajzfilmre vagy képregényes popcornmozira vágysz. Nézzük. Köszi a segítséget: Puliwood, Mozipremierek.hu!

Meg 2: Az árok (Meg 2.: The Trench)

Megjött. Jason Statham megint úgy megcsinálja a megcsinálhatatlant, hogy abba az egész tenger beleremeg. Meg egy bányavállalat is, ami megvet minden megelőző figyelmeztetést és kiszabadítja Meget, a még nagyobb őscápát. A rettenthetetlen kopasz puszta lábmunkával megmenekül, még akkor is, ha kihullott alóla a jetski és elhasználta az összes nyomkövető bökőt. Látványos, magát nem túl komolyan vevő mókát várhatsz tőle, augusztus 3-tól.

 

A félelem fészke (Cobweb)

„Hagyd, biztos csak képzelődik a gyerek.” Ja, nem. Ebben a horrorban ezúttal a nyolcéves Peternek nem hisznek időben a szülei. Vagy: épp’ anyu és apu rejteget valami sötét kis titkot? Nem jó, ha már a gyereked se bízik benned, és ezt a leckét Lizzy Caplan (Masters of Sex) és Antony Starr (The Boys) karaktere tanulja meg a saját kárán, szintén augusztus 3-tól.

 

Gran Turismo

Na, végre! A nagy sikerű videojáték franchise-ból megszületett a film, aminek minden gamer a legnagyobb szeretettel drukkolt, hogy jól sikerüljön. A rendező ráadásul az a Neill Blomkamp, aki korábban olyan remek produkciókkal hívta fel magára a figyelmet, mint a District 9 és az Oats Studios. Ebben a nagy költségvetésű adaptációban már nagy sztárokat rendezett, köztük Orlando Bloommal, Djimon Hounsouval és David Harbourral. A film egy munkásosztálybeli játékos, egy bukott autóversenyző és egy idealista motorsport-igazgató inspiráló története arról, hogy néha mindent kockára kell tenni, ha a csúcsra akarsz jutni. Az Amerikában zajló sztrájk miatt úgy tűnik, hogy kicsit később, augusztus 25-től lehet megnézni a mozikban. Bár a Cinema City oldalán már (még) korábbi időpontra is lehet jegyet venni, szóval Magyarország tekintetében mi is bizonytalanok vagyunk.

 

Tini Nindzsa Teknőcök: Mutáns káosz (Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem)

Igen, rajzfilm, de ennyire vonzó, Pókverzum stílusú animációval és olyan forgatókönyvírókkal, mint Seth Rogen (Virsliparti) és Evan Goldberg (Itt a vége) a szokottól nagyon eltérő történetre számíthatsz. Mondjuk a szerzők munkásságának nagy részétől eltérően itt nem 18+-os, hanem 12-es karikás alkotásról van szó, tehát a teknőcök nem fognak bizarr pózokban közösülni, vagy vérfürdő közepette pokolra szállni. A teknőckáosz augusztus 10-én szabadul el.

 

Kék Bogár (Blue Beetle)

A DC jó időzítéssel küldi moziba legújabb képregényfilmjét, aminek ebben a hónapban nem kell tartania tőle, hogy az MCU valamelyik alkotása lenyomja. Új szuperhős bevezetéséről van viszont szó, tehát így sem könnyű a dolga. Jaime Reyes (a Cobra Kaiból ismert Xolo Maridueña), a frissdiplomás fiatal véletlenül egy ősi bio szuperfegyverre lel, ami nem csak páncélt fon a teste köré, de fegyvereket is a keze ügyébe nyom, hogy nemes célra használja fel. Augusztus 17-től nézheted meg, hogy sikerült.

 

A teljesség igényével említést érdemel még egy norvég horror, a Valami van az ablakban (augusztus 10.), ami épp’ európai gyártása miatt nélkülözheti jólesően a bevett kliséket, a Kivert kutyák (augusztus 17.), amiben a beszélő ebek az őket utcára dobó gazdákon állnak bosszút és A védelmező 3. (augusztus 31.), ami technikailag Denzel Washington Taken-franchise-ának következő darabja, és ezúttal az olasz maffiát szecskázza fel benne. Ha mindezeknél ínyencebb falatokra vágysz, akkor még ott a kritikusok által agyondicsért Saint Omer (augusztus 17.), a krimispecialista franciáktól és a szintén francia A célpont (augusztus 31.) című atomerőműves dráma, Isabelle Hupperttel.

És amit még nem hagynánk ki a helyedben, az ez az összeállítás:

7 gigantikus botrányt keltő film, amit Hollywood nagyon szeretne elfelejteni

×