Az első mérések megérkeztek.

2023.08.03. – Éppen az elmúlt napokban érkeztek meg az új Intel mobil GPU-k. Már ekkor sejteni lehetett, hogy asztali fronton is várhatunk pár friss modellt. Az Intel ARC A580-at igazából már egyszer bemutatta a cég, ám azóta sem sikerült megérkeznie. Az A7 és A3 széria már bizonyított, az időközben kikupálódott driverek miatt sem kell már aggódnia a játékosoknak.

Az ARC A580 8GB GDDR6 fedélzeti memóriával érkezhet. A memória sávszélességét tekintve nincs különbség az 5 és 7 széria között, mely pozitív lehet az érkező újoncra nézve. Az Intel 1700 MHz-es órajelet ígér, ám a 175 wattos maximális fogyasztásnak köszönhetően bőven lesz hely a potenciális extra boostnak is.

Az első mérés

Félhet az RX 7600?

Az első, Geekbench mérések alapján az A580 képes az RX 7600 számait is hozni. Mindezt úgy, hogy a gyártó egy árkategóriával lejjebb pozicionálná majd. Érthetetlen kicsit, hiszen az ARC A770 sem tudja játékok alatt hozni ezt a szintet. Természetesen a valódi játékokban mért képkockák lesznek majd mérvadóak. Mindenesetre pozitív hangulatban várhatja a közösség az érkező kártyát, mely talán hazánkban is a lélektani, 100 ezer forintos határ alá érkezhet meg. Könnyen lehet, hogy válogatott chipek kerülnek az egységekre, mely megmagyarázná, hogy miért viselkedhet kicsit jobban bizonyos körülmények között.

Forrás: Videocardz

Nem kell félni a leégő, olvadó videokártyáktól? – Ötletes megoldással álltak elő

×