A League of Legends egy állandóan változó és bővülő játék, valószínűleg ennek köszönheti a töretlen sikerét még 13 év után is.

A League of Legends egy állandóan változó és bővülő játék, valószínűleg ennek köszönheti a töretlen sikerét még 13 év után is. Persze a háttérben ezért nagyon sokat tesz a Riot Games, állandóan érkeznek az egyensúlyváltoztatások annak érdekében, hogy érdekes maradjon a játék hosszútávon. Azok a karakterek, amik dominálnak, némi gyengítést kapnak, s azok, amik kezdenek kicsúszni a divatból, hirtelen ismét számítani kezdenek, ha kapnak egy kis buffot. Ezzel játszadozik állandóan a Riot, a játék pedig állandó mozgásban marad.

Persze vannak olyan erősítések és gyengítések, amik túllőnek a célon, vagy éppen nem hozzák meg a kívánt hatást. Ez utóbbi történt két karakterrel is, akiket ugyan megcsapott a nerfpofon a 13.14-es frissítés érkezésével, mégsem kerültek ki a metából. Legalábbis a kevésbé kompetitív szinteken.

Silver szint környékén például még mindig Maokai számít az egyik legdominánsabb karakternek. Mind topon, mind pedig supportként az egyik legdivatosabb választás, ráadásul mindehhez fel tud mutatni egy kőkemény 55%-os győzelmi arányt, technikailag mindkét pozícióban. Sőt, emellett a negyedik legjobban teljesítő Jungler is, vagyis mondhatjuk, hogy ha valaki ki akar jutni Silverből, Maokai még mindig az egyik legjobb lehetőség erre.

A másik karakter, akit papíron gyengítés ért a 13.14-es ciklusban, mégsem annyira érződik a visszaesése, Shyvana. Ő is meglepően jó számokat hoz topon, illetve a dzsungelben, utóbbiban például a legjobbnak számít Silver környékén a maga 54%-os győzelmi arányával, topon ennél egy fokkal rosszabbul teljesít, ott „csak” 53%-os a mutatója.

Mindkét karakter faék egyszerűségű játékmenettel rendelkezik, ráadásul emellett mindenre képesek, amire egy csapatnak szüksége van. Nem csoda, hogy ennyire népszerűek, az viszont már meglepő, hogy a nerfek ellenére sem romlik a teljesítményük.

Ezt olvastad már?

Végre! – Minden Xboxos örülni fog a Discord régóta várt, új funkciójának

×