Volt baj idén rendesen.

A FIFA 23 egyik újítása a World Cup Hero lapok bevezetése volt. A világbajnokság idején nyithattunk olyan speciális lapokat, amik exkluzívan a világesemény idejére lettek készítve, menő dizájnt kaptak, sőt még a Marvel is beszállt a kollaborációba. Épp ezért rettentően értékes lapoknak számítottak a megjelenés idején, ráadásul Al-Owairan mind a mai napig játszhatónak számít, így biztosan nem kell magyarázni, hogy akkoriban milyen erőt képviselt. Na, de lássuk mi történt!

Az új szezon első óráiban a játék nem tudta eldönteni, hogy a FUT World Cup Hero lapok speciális, vagy Gold Rare lapoknak számítanak, olyannyira nem, hogy a Web App még napokkal később is hibásan jelezte az összhangjukat. Épp ezért az átlagnál is sűrűbben estek, így sokan, ha hajlandók voltak elnyitni a nagyobb csomagokat, bankot is robbanthattak.

Összefoglalva az történt, hogy az új World Cup Hero lapok rosszul lettek kódolva, egyszerű Gold Rare-nek tekintette őket a rendszer. Így a Gold Upgrade is szórhatta őket, valamint a 82+x20-as 3 WC Swapért kivehető csomag is szinte garantáltan dobott legalább egyet.

Ennek a kaotikus helyzetnek az utóhatásaként született meg a FUT történetének legőrültebb nyitása, amit még maga Castro is megénekelt Twitteren.

 

A csomagból előbújt egy Völler, Mascherano, Al Owairan trió, akiket Messi és IF Diaby is kísért. Ez a nyitás bőven több, mint 2-2.5 millió értéket hozott akkori viszonylatban, ami így kimondva nem überelhetetlen, az viszont félelmetes, hogy így gyakorlatilag egy kompetens kezdő keretet nyitott az illető, ami még hosszú hónapokig hozhatta a győzelmeket.

Persze ennek hatására a piac is megrázkódott, arról nem is beszélve, hogy ez csak egy volt abból a 100 hatalmas hibából, amit egymásra halmozott idén az EA Sports.

Ezt olvastad már?

10 isteni játék, ami augusztusban jelenik meg és vétek lenne kihagyni

×