A lagymatag júliust végre erősebb hónap követi: az őszi dömpingre a nyár utolsó harmadában rá lehet pörögni – csodás újdonságokkal és új portokkal.

2023.08.02. – Mint a legtöbb hónapban, 2023 augusztusában is rengeteg videojáték debütál Nintendo Switch, PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series S és Xbox Series X platformokon. Amíg a július vitathatatlanul az év egyik leglassabb hónapja volt az új megjelenések szempontjából, addig augusztusban már indul a felkészülés az őszi rohamra, szóval rendesen felpörögnek a dolgok.

Forrás: Deck 13

Az alábbi listával segítünk kicsit eligazodni a zajban – ez az augusztus tíz legjelentősebb videojáték-kiadványa, amelyek között vadonatúj címek és portok egyaránt szerepelnek. Fontos megjegyezni: nem a teljesség igényével készült összeállítás és nem is rangsor, hanem egy kis Leet.hu-s gyűjtemény arról, hogy mely’ játékokra érdemes ebben a hónapban a leginkább odafigyelni. Köszi a segítséget, ComicBook!

1. Immortals of Aveum

Ez egy remek singleplayer FPS, amolyan mágikus lövölde, ami Jak történetét meséli el. A varázsló csatlakozik egy elit rendhez, hogy megmentsen egy szakadék szélén táncoló világot. Az örök háborúban mindkét oldal katonáinak légióival meg kell küzdeni, vagy együtt kell működni, hogy feltárja Aveum rejtélyes múltjának eseményeit – hátha rálel megoldásra, amivel menthető a világ jövője. Sajátítsd el a három mágikus erőt és szabadítsd el a varázslatokat halálos pontossággal, egy olyan játékban, ami bátran dacol az FPS shooterek konvencióival. Augusztus 22-én jön, PS5 és Xbox Series X/S rendszerekre.

 

2. Armored Core VI: Fires of Rubicon

Ebben az ígéretes sci-fiben összeállíthatod és vezetheted a saját mechádat, ami 3D manőverező képességgel rendelkezik, hogy szabadon mozoghasson a térbeli, gyors tempójú küldetéseken. Vállalj komoly kihívásokat és győzd le az ellenségeidet dinamikus mozgással – teljes mértékben kihasználva a távolsági küzdelem és a közelharc lehetőségeit. Te és a mechád, nagyon sokféle küldetésben és akcióban. Király lesz. Augusztus 25-én válik elérhetővé PS4, PS5, Xbox One és Xbox Series X/S platformokra.

 

3. Baldur’s Gate 3

Elég sokat tárgyalt, világszerte nagyon várt játék. Ránts össze egy csapatot és térjetek vissza az Elfeledett Valóságokba egy olyan történetben, ami egyszerre szól bajtársiasságról, árulásról, áldozatról és túlélésről, meg persze az abszolút hatalom csábításáról. A karakteredben titokzatos képességek ébrednek, amelyeket az agyadba ültetett parazita hív elő a tudatodból. Állj ellen, és fordítsd önmaga ellen a sötétséget, vagy fogadd el a romlást, és válj a végső gonosszá. A Divinity: Original Sin 2 alkotói ezúttal egy újgenerációs RPG-t tesznek le az asztalra, egyenesen Dungeons & Dragons univerzumából. Augusztus 3-tól számíthatsz rá, PC-n.

 

4. Madden NFL 24

Ezt nem igazán kell bemutatni, ugye? Pontosan tudod, hogy mire számíthatsz egy NFL játéktól. Annyit azért érdemes hozzátenni, hogy a Madden NFL 24 mögött már a FieldSENSE rendszer legújabb változata duruzsol. A még okosabb AI többek között valósághűbb karaktermozgást tesz lehetővé, hogy magabiztosan játsszd ki stratégiádat, és diadalmaskodj bármelyik ellenfél felett. Augusztus 17-én jön, PS5-re és Xbox Series X/S-re.

 

5. Fort Solis

Egy távoli bányászbázisról érkező szokatlan riasztásra válaszolva Jack megérkezik a sötét és kihalt Fort Solisba. Mivel vihar közeleg, elindul befelé, és kétségbeesetten próbál kapcsolatot létesíteni valakivel. Egyre csak telnek az éjszaka végeláthatatlan órái, miközben az események irányítása kicsúszik a kezei közül, és lassan feltárul szemei előtt, hogy mi történhetett a legénységgel. A vihar közeledik, ami erősen korlátozza Jack menekülési lehetőségeit, de megpróbál kitartani reggelig. Vajon sikerül? Augusztus 22-től kiderül, PC-n és PS5-ön.

 

6. Atlas Fallen

Emelkedj fel a porból, és szabadítsd meg az emberiséget egy gonosz istenség elnyomásától! A karaktereddel egy időtlen föld örök homokján jársz, és a világ tele van ősi veszélyekkel, rejtélyekkel valamint a múlt feltárásra váró töredékeivel. Vadássz legendás szörnyekre, használj erőteljes, alakváltó fegyvereket és pusztító erősségű képességeket, látványos, grandiózus harcokban. Célozd meg az ellenségeidet és gyűjtsd össze az erejüket, hogy kialakíthasd saját, egyéni játékstílusodat, amivel új korszakot kovácsolhatsz az emberiség számára egy teljesen kooperatív vagy egy történetvezérelt kampányban. Augusztus 10-én vághatsz bele a kalandba, PS5 és Xbox Series X|S rendszereken.

 

7. Bomb Rush Cyberfunk

A Team Reptile stúdiótól érkező Bomb Rush Cyberfunk egy futurisztikus világ, Dion Koster elméjéből. Egyéni felkészültséggel rendelkező graffiti csapatok harcolnak egymással az utcák felügyeletéért. Ennek a küzdelemnek az egyik fogaskereke lehetsz saját stílusoddal és tehetségeddel. Amellett, hogy megalkothatod egyedi motívumaidat, gyűjtögetheted a karakteredet fejlesztő eszközöket, kombinálhatod a különböző trükköket a zsarukkal is szembe kell szállnod, ha igényt tartasz New Amsterdam burjánzó metropoliszára. Augusztus 18-án indul a tánc, PC-n és Nintendo Switchen.

 

8. Sea of Stars

A Sea of Stars egy klasszikusok által inspirált, fordulóalapú RPG. A Napforduló két gyermekének történetét meséli el, akik egyesítik a Nap és a Hold erejét, hogy használják a Napfogyatkozás mágiáját, az egyetlen erőt, amely képes elhárítani a Fleshmancer néven elhíresült gonosz alkimista szörnyű alkotásait. Augusztus 29-től indul a varázslat, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S konzolokon.

 

9. Stray (Port)

Mindenki kedvenc kóbor macskája a PS-ről: elveszve, egyedül, a családjától elszakítva próbál kibogozni egy ősi rejtélyt, hogy megmeneküljön egy rég elfeledett városból. A Stray harmadik személyű macskás kalandjáték. ami egy aprólékos részletességgel kidolgozott hanyatló kiberváros neonfényű sikátoraiban, a lepukkant alvilág sötét bugyraiban játszódik. Útközben a macskánk összebarátkozik egy kis repülő drónnal, B12-vel, és ezután együtt próbálnak meg kiutat találni a lepusztult környezetekből. A várva várt Xbox One és Xbox Series X/S port augusztus 10-én jelenik meg.

 

10. Under the Waves

Stan, a hivatásos búvár az Északi-tengeren küzd, hogy túljusson egy életét megváltoztató tragédián, és erre valamiért egy hosszú víz alatti küldetést tart a legalkalmasabbnak. Önmagára kényszerített magányában rekedve különös események kezdik elérni, és kiderül, hogy élete legjelentősebb döntését még csak ezután kell meghoznia. Ha minden igaz, akkor augusztus 29-én bukhatunk alá a fagyos mélybe, PC, PS4, PS5, Xbox One és Xbox Series X/S platformokon.

 

Néznél ennél hosszabb, de tömörebb listát? Az is van:

Nem lesz időd nyaralni: itt az összes PC-játék, ami július-augusztusban érkezik

×