A Microsoft megszűnteti az Xbox konzolt támogató alkalmazást, ami segítette azokat, akik játékból kimentett képeket és videókat akartak PC-re lementeni.

2023.07.30. – Ami a játékokból kimenthető képeket és videókat illeti, a Microsoft mindig is nehezen oldotta ezt meg, különösen ha a képek megosztásáról beszélünk. Sajnos úgy tűnik, hogy a dolog egyre csak rosszabb lesz. Legalábbis erre számítanak az Xbox konzol felhasználói, miután a Microsoft bejelentette, hogy megszünteti azt az alkalmazást, ami segít PC-re menteni a képeket és a videókat.

A Microsoft bejelentette, hogy augusztus végén leállítja az Xbox Console Companion alkalmazást.

Aki esetleg nem ismerné, ez az alkalmazás volt az elsődleges módja annak, hogy Xbox konzolokról közvetlenül importáljuk és letöltsük a képernyőképeket PC-re. Úgy működött, hogy az Xbox konzolon rögzített klipek és képernyőképek feltöltődtek az Xbox LIVE-ra, majd a felhasználók a Companion App-on keresztül hozzáférhettek a felvételekhez, és letölthették azokat a gépükre.

Ez különösen a tartalomgyártók számára volt hasznos, akik a videókat, képeket így könnyen fel tudták használni YouTube videókban. Nos, ennek vége, ugyanis a Microsoft augusztus végén bezárja az alkalmazást.

Ahogy Jez Corden, a Windows Central munkatársa megjegyzi: „A Microsoft eltávolítja az Xbox Companion App-ot Windowson, így mostantól nincs első féltől származó módja az Xbox videók / képernyőképek elérésének Windows PC-ken”.

Jelenleg a Microsoftnak három Xbox-alkalmazása van PC-n; az Xbox Game Bar, az Xbox app és az Xbox Console Companion. Sem a Game Bar, sem a hivatalos Windows Xbox alkalmazás nem teszi lehetővé, hogy képernyőképeket töltsünk le az Xbox LIVE-ról.

„Az Xbox Console Companion alkalmazás Windowson 2023. augusztus 28-án megszűnik” – írja a Microsoft.

Az egyik legnagyobb különbség az Xbox One és a PlayStation 4 között az volt, hogy a PS4-nek volt egy külön képernyőkép és videófelvétel-készítő gombja, ami közvetlenül a DualShock 4 kontrollerbe volt beépítve. Az Xbox One kontrollere viszont nem rendelkezett ilyennel, így sokkal macerásabb volt képeket készíteni a játékban. A cég persze a Series X/S esetében szintén egy dedikált képernyőfotó gombot épített be a kontrollerbe.

Probléma viszont, hogy az Xbox Series X automatikusan felülírja a gépen tárolt képernyőképeket és videókat, amint a tárhely megtelik, erről pedig értesítést sem küld. Most a Companion App bezárásával a Microsoft még több gondot okoz a játékosoknak. Persze továbbra is lehet manuálisan importálni a képeket és videókat egy USB-pendrive-ra.

Ezt láttad?

Magyar főgonosz a Netflix új anime sorozatában – ekkor érkezik a Castlevania: Nocturne

×