Az Epic Games egyre kevésbé törődik a problémával.

2023.07.31. – Az Epic Games pár évvel ezelőtt igazán úttörőnek számított a kompetitív játékok piacán. Két okból is. Egyrészt a teljesen in-game körülmények között levezetett és díjazott Fortnite versenyek kiváló lehetőséget biztosítottak a csapattal nem rendelkező, kompetitív játékosoknak. Másrészt sokáig úgy tűnt, hogy Fortnite-ban nem is igazán lehet csalni. Pillanatok alatt hullottak a cheaterek, ha külső programot alkalmaztak.

Aztán az elmúlt években egyre kevesebb összegért csaphattak össze a játékosok és bizony az aimbot, wallhack is aktív szereplője lett a versenyeknek. Szinte minden nagyobb esemény után felkerült egy-egy egyértelmű videó az adott régió legtöbb csalójáról. Volt, hogy utólag tiltotta őket az Epic Games, ám az is előfordult, süket fülekre talált a közösség.

Unsurprisingly, the Galaxy Cup was dominated by cheaters. Here’s the winner gameplay from the brazilian server.
by u/3r1ck-612 in FortNiteBR

Ezúttal is csaló nyerte meg a brazil Galaxy Cupot!

A fenti videó a hivatalos FortniteBR subredditre került feltöltésre. A hétvégén tartott Galaxy Cupon sem unatkoztak a cheaterek, egyértelműen látható a képkockákon az ide-oda rángató aimbot. 300 méterről is lézerként aprította áldozatait a játékos, esélyt sem adott a többieknek. Jó hír, hogy az Epic Games azóta kitiltotta a játékost és eltávolította a ranglistákról. Ez azonban sovány vigasz azok számára, akiket megölt a menetelése során. Remélhetőleg az Epic Games keményebb módszereket, például IP vagy HWID tiltást is bevet a jövőben.

Ez az igazi Netflix & chill! – Így néznek ki a filmek, sorozatok szobaként az AI szerint

×