A mai videojátékok már annyira realisztikusak, hogy azt nem mindenki tudja a helyén kezelni. Egy szerencsétlen hangot is adott a megdöbbenésének. Kár volt.

2023. 03. 01. – Nagyon lekapták a tíz körméről a kommentelők azt a srácot, aki megdöbbenve osztotta meg a Twitteren, hogy Aloy, a Horizon franchise főhősnője „szakállas”, ami szerinte teljesen értelmezhetetlen. Ha nem csatol hozzá rögtön egy képet is, lett volna ideje eltöprengeni rajta, hogy mi van, ha hülyeséget kérdez, de így már késő volt:

Az internet népe darabokra szedte a twitterezőt, akinek a nevét jótékonyan kitakarta a Bored Panda, de azért összeszedte a legjobb kommenteket, amik érkeztek a bejegyzés alá. Egyébként tényleg sajnáljuk érte, mert nagyon rászálltak, holott valószínűleg már az első, újraosztó kommentelőnek igaza volt: valószínűleg sosem látott nőt pár méternél közelebbről (egy hozzászóló megjegyezte: „a nők szeretnék, ha ez így is maradna”).

 

Különben inkább elismeréssel adózott volna a Guerilla Games grafikusainak, amiért Aloy annyira részletes megjelenést kapott, hogy még az arcán húzódó finom, piheszerű szőrszálak is TELJESEN ÉLETSZERŰNEK tűnnek. Az, hogy a helyükön vannak, minden, csak nem természetellenes (lányok, higgyétek el: NE kezdjétek el leborotválni, mert SENKIT SEM zavar), hiszen az apokalipszis után aligha meglepő, hogy a szőrtelenítés az elsők között távozik a napi normák közül. Ennek @azrielen is hangot adott, biztosítva a fiúkat, hogy ilyen események után minden nő dús láb- és hónaljszőrzettel rendelkezne:

Dan ugyanakkor úgy látja, hogy itt valójában egy becsületes fickóról lehet szó, aki sosem sértette meg az 500 lábas távoltartási végzést:

Craig pedig egyenesen visszaköveteli a játékokba a „realisztikus nőalakokat”:

Poisoned Ink már inkább azt tartja érdekesnek, hogy a srácnak csupán ennyi esett le ebből a fotóból, miközben neki percekbe telt rájönni, hogy nem egy valós fotót, hanem egy hiperrealisztikus számítógépes grafikát lát, amit egy videojátékból emeltek ki:

De vannak még hasonló remekek – „csak várjatok, míg rájön, hogy a mellbimbó körül is van”:

„Leesett a fa**a, mert egy nő normálisan nézett ki a videojátékban”:

„Váó… emlősök? szőr? mi ez az őrület?”:

„Mi van, ha azt mondom… ez a nő valószínűleg sokkal szőrösebb lenne a való életben, ha folyton csak a vadonban rohangálna, ahol nem elérhető sem a borotválás, sem a gyantázás?”:

És végül egy kegyelemdöfés – „Ha egy piros körrel kell rámutatnod egy képen a szakállra, akkor az nem szakáll”:

Az egész esetnek van egy megmosolyogni való bája, ha és amennyiben

egy naiv kiskamasz ártatlan, de rettentő suta értetlenkedése volt,

és nem egy woke-, illetve LGBT-ellenes felnőtt provokációnak szánt kirohanása, amivel azt a hatást akarta elérni, hogy „níízzétek” a videojátékokban is „nyomul a genderpropaganda”. Ahogy a hozzászólásokat elnézzük, valószínűleg az előbbiről van szó, ezért kár háborogni, vagy haragudni a kérdésért, hiszen a fiatal tapasztalatlanságából eredt – egy lássuk be: azért elég jó – poén.

Ami pedig a videojátékok készítőit illeti, úgy véljük, csak taps jár a pihés arcszőrzet megjelenítéséért, hiszen komolyan véve a feladatukat, a lehető legrealisztikusabban ábrázoltak egy karaktert, akinek a grafikai megalkotásánál a legapróbb részletekre is ügyeltek. Nem véletlen, hogy a kommentelők között akadt olyan, aki, mivel a Horizon játékokat nem ismeri, először valódi személyről készült nagyfelbontású képnek hitte azt, amit lát.

És igen: a minél realisztikusabb és egyre részletgazdagabb grafika nem csak azon a szinten fontos a game-ekben, hogy élethűbbek legyenek robbanások, szörnyek, járművek, környezetek, satöbbik, hanem például azért is, hogy az emberi karakterek úgy nézzenek ki, ahogy a valóságban néznének ki. Ez felelős és megsüvegelendő szemléletmód a Guerilla Games-től és a PlayStation-től. Már csak azért is, mert olyan korban alkottak realisztikus főhőst egy játék számára, amikor

a való életben találkozva alig ismerünk rá emberekre, akiket addig csak a közösségi médiában láttunk.

Ez az ormótlan mennyiségben használt – és szintén egyre fejlettebb – beauty-effektek és szűrők miatt van így, szóval bravó, ha a gamerek önképroncsolása helyett valódi emberi alakok köszönnek vissza a képernyőkről a videojátékokban is!

Ezt olvastad már?

10 csodálatos csalószívatás: így büntetnek a fejlesztők a cheatért

 

×