A League of Legends immáron a 13. szezonját ünnepli, hála a Riot Games odaadó munkájának.

A League of Legends immáron a 13. szezonját ünnepli, hála a Riot Games odaadó munkájának. Kevés hozzájuk hasonló fejlesztőcsapatot ismerni, elhivatottnak kell lenni és imádni kell az alapanyagot ahhoz, hogy ennyi idő után is önteni tudják a kliensbe a jobbnál jobb tartalmakat.

Persze ehhez változatosság is kell, hiszen, ha 13 éven keresztül mindig ugyan az lenne a helyzet, a játékosok könnyedén ráuntak volna a címre. Ehelyett évente rendszeresen jönnek frissítések, amik megzavarják a játék állóvizét, felerősítenek már elfeledett karaktereket, az igazán erőseket pedig legyengíti. Így változik az egyensúly állandóan a játékban, az aktuálisan legerősebb kompozíciókat és karaktereket pedig úgynevezett metának nevezik.

Szerencsére vannak olyan statisztikai számokkal foglalkozó oldalak, amiknek a böngészése után fény derülhet az aktuálisan legjobb karakterekre.

Ilyen például Aatrox is, aki kiemelkedően jól teljesít még mindig, még úgy is, hogy kapott egy kisebb nerfet a Q képességére. Ugyan elsősorban topos, mivel nagyon jól lehet vele harcolni és farmolni lane-ben, így midre is sűrűn elhozzák. Azon kevés karakterek egyike, aki kiváló csapatharcok során is, na meg split pusholni is tud.

Fiddlesticks egy meglepő választás lehet a jelenlegi metában. Mivel kevesen játsszák, így nagy valószínűséggel a legtöbb esetben hozzá tud jutni az ember, emellett viszont nagyon komoly sebzése, CC-je és gank potenciálja van. Kiváló győzelmi aránya azt mutatja, hogy ha az ember ad neki időt, fantasztikus választás tud lenni.

Maokai még mindig az egyik legerősebb karaktere a játéknak, hiszen rettenetesen erős flex picknek számít. Ő az a hős, aki ténylegesen meghatározza a metát, még a profi meccsek túlnyomó többségében is előfordul. Topon, jungleben, na meg a támogató pozícióban is jól érzi magát.

Ezt olvastad már?

Brutál felhozatal: Itt az ÖSSZES NETFLIX film, ami 2023-ban még érkezik a kínálatba

×