Az egyik telekommunikációs szolgáltatótól toronymagasan kivannak borulva a magyarok.

2023.07.28. – Bár a Vodafone egyre jobban szerepel az NMHH-hoz köthető Média- és Hírközlési Biztos havi panaszösszesítőjében, de továbbra is erre a szolgáltatóra érkezik a legtöbb  panaszbeadvány hírközlési tárgyban mind közül. Míg februárban a panaszok 80%-a, addig júniusban már „csak” 60%-a lett a Vodával szemben benyújtva – miközben a panaszok összesített száma – épp csak, de – nőtt.

Júniusban például 54 db hírközlési tárgyú panasz érkezett a Biztos Hivatalához, amelyek több mint fele jellemzően a Vodafone számlázását, a szerződés módosítására vagy megszüntetésére irányuló igény meghiúsulását, illetve a szolgáltatás nem megfelelő minőségét sérelmezték.

„Egy panaszos a vezetékes szolgáltatásait költözés miatt áthelyeztette, a mobiltelefon szolgáltatásra kötött szerződését meg kívánta hosszabbítani, de mindez a szolgáltató korábbi rendszerátállása miatt meghiúsult. A televíziószolgáltatásra kötött szerződést kérés ellenére nem lehetett megszüntetni és a szolgáltató továbbra is számlázta annak díját egy egyedi technikai hiba miatt, de vállalta a díjak jóváírását.
Egy másik előfizető mobiltelefon szolgáltatást vett igénybe, több hívószámon. Az egyikre felmondta a szerződését, a másik két hívószámra vonatkozót pedig meg kívánta hosszabbítani. A kérések nem teljesültek, ráadásul új igényt nem tudott rögzíteni a rendszerben. A szolgáltató egy technikai hibára hivatkozott és jelezte, hogy a korábbi igény lezárásáig rendszerének sajátossága miatt nem tud új igényt rögzíteni. Mindezért anyagi kompenzációt biztosított a panaszosnak.”írja a Biztos.

A Magyar Telekomra és a Yettelre is érkezett néhány panasz, két esetben pedig nehezményezték a szolgáltatók kéretlen marketingjét, de ezekben az ügyekben nem indult eljárás. Jó hír ugyanakkor, hogy az esetek többségében érdemes az NMHH-hoz fordulni, ugyanis a panaszügyek 60%-ában, összesen többszázezer, – ügyenként néhány tízezer Ft összegben sikerült kompenzációt kisajtolni a szolgáltatókból, de sor került részletfizetési kedvezmény, illetve fizetési haladék biztosítására is.

A Biztos szemlézte a vállalatok Facebook-oldalait is, melyeken jóval több panaszos véleményt találhattak, mint amennyi hozzájuk beérkezett.

A Telekom több előfizetője sérelmezte a szolgáltatások nem megfelelő minőségét, volt, aki az elmaradt hálózatfejlesztést, vagy a késedelmes hibaelhárítást kifogásolta. Többen fejezték ki elégedetlenségüket a virtuális asszisztenssel, Vandával szemben, aki helyett egy ügyintézővel szeretnének kommunikálni. A szolgáltató valamennyi bejegyzésre egyedileg, érdemben reagált. Többeknek nem tetszett, hogy megszüntették az adatkeretet nem csökkentő opciót a közösségi oldalakon, a szolgáltató visszajelzést ígért, vizsgálja a lehetőségeket.

A Yettel közösségi felületén a szolgáltatás minőségével, a nem jó lefedettséggel és az ügyfélszolgálat működését kapcsolatos a legtöbb hozzászólás. A DIGI felületén az előfizetők visszatérően sérelmezik a szolgáltató díjemelését és a televízió, valamint internet szolgáltatások minőségét. A szolgáltató minden jelzésre egyedi választ adott.

A Vodafone közösségi oldalán többen sérelmezték, hogy a szolgáltató applikációjában nem látható az adatforgalmat követő skála, és több kérdés érkezett a streaming szolgáltatások elérhetőségével kapcsolatban.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Hamisítványok és ötletes megoldások? – Ezt tudják most az Aliexpress konzolok

×