A hullámzó teljesítményű Netflix fantasy épp’ a harmadik évadot nyögi, sajnos szó szerint, és bizonytalanná vált, hogy mi lesz a további sorsa.

2023.07.27. – Nem sokon múlt, hogy a Netflix a Vaják harmadik (bánatunkra nem túl acélos) évadja után belevágjon a negyedik felvonás forgatásába. Persze lehet, hogy némileg kifordult módon még kapóra is jön a szolgáltatónak a forgatókönyvírók után a színészek sztrájkja. Vagy ezzel most rosszindulatú lennék?

A 3. évad utolsó három része ma kerül fel a kínálatba, míg a negyediket szeptembertől tervezte forgatni a Netflix,

Henry Cavill helyett immáron Liam Hemsworth-szel a főszerepben. Most viszont nagyon úgy tűnik, hogy ebből a közeli tervből semmi sem lesz: a Redanian Intelligence (RI) filmes oldal szerint lefújták a felvételeket, és 2024 előtt nem is fogják újrakezdeni. Az értesülést hivatalosan még nem erősítették meg, de nincs okunk kételkedni benne…

Forrás: Netflix

A negyedik évad előkészületei – jó nagy rajongói hangoskodások és tiltakozások között, a főszereplőcsere miatt – a tavalyi év vége óta zajlanak. Minden készen állt arra, hogy 2023 őszétől kb. 2024 tavaszáig dobozva kerüljenek az új részek, de ennek elejét vette a hollywoodi színészeket tömörítő céh, a SAG-AFTRA múlt hónapban kezdett sztrájkja. Azért „csak” ez, mert a forgatókönyvírók szervezetének, a WGA-nak a munkabeszüntetése korábban indult, és nem igazán hatotta meg a Netflixet: akkor még úgy volt, hogy a meglévő szöveggel, terv szerint elkezdik a munkát.

De színészek nélkül már végképp nehéz lenne.

A RI úgy tudja, hogy Ríviai Geralt, Siri és Yennefer történetének Henry Cavill-mentes folytatását 2024-nél előbb nem kezdik el forgatni. Ez egyrészt azt jelenti, hogy legjobb esetben 2025 végére készülhetnek el vele, másrészt pedig azt, hogy a Netflix nem hisz az írókkal és a színészekkel folytatott tárgyalások rövidtávú sikerében, vagyis elhúzódó sztrájkra számít. Mivel a streaming szolgáltató amúgy is szenved a sorozattal, amióta a rajongók keresztre akarják feszíteni őket a színészcsere miatt, még kapóra is jöhet a szünet, hogy átgondolják a dolgokat. Alaposan, ha lehet.

De alighanem rájöttek már, hogy mi itt az igazi probléma:

Előre beégeti Liam Hemsworth-t a Witcher új reklámja – ilyet még nem láttunk

×