Húzós lehet a nyári rajt.

2023.07.27. – A Valve 2023 márciusának végén jelentette be, hogy készül a Counter-Strike 2. Az azt megelőző időszakban már szinte biztosra lehetett venni ezt, konkrét játékfájlok is utaltak erre. Sokan szkeptikusak voltak, nem véletlenül, hiszen ínséges 5-6 év várakozás előzte meg ezt a bejelentést. Még aznap el is indult a Limited Test, mely meghívásos alapon működik.

A szerencsés játékosok a CS:GO-ba belépve egy szívderítő üzenettel találkozhatnak, melyben a Valve értesíti őket, hogy meghívást nyertek a CS2 tesztjére. A banner a hírek feed felett található meg, eléggé egyértelműen jelzi, hogy bekerült az adott játékos. Ezt követően pár kattintás után már tölti is a Steam kliens a szükséges fájlokat, a CS:GO elindítása előtt pedig kiválaszthatjuk, hogy melyik „verzióval” is szeretnénk játszani.

Egyre bővül a felhasználók száma!

A Leetefy CS:GO részletes statisztikákkal szolgál a játékosok számára, így több százezer aktív felhasználója van. Az oldal azt is képes megfigyelni, hogy ki rendelkezik CS2 meghívóval, így pillanatok alatt kideríthető, hogy a játékosbázis mekkora aránya tartozik a szerencsések közé. A következőképp alakult ez:

  • Első hullám – 2023 márciusa – 3%
  • Második hullám – 2023 júniusa – 4%
  • Harmadik hullám – 2023 júliusa – 7%

Jól látható, hogy a legutóbbi, pár napja elstartolt harmadik hullám már viszonylag nagyobb ugrást eredményezett. A 7% azonban még mindig meglehetősen kevés, főleg, ha a Valve valóban a nyár végéig „kész” állapotban akarja tudni a Counter-Strike 2-t.

Egy kis szórakozásra is van idő:

A Valve halálra dolgoztatja a fejlesztőket? – Titkos üzenetre bukkantak CS2-ben

×