A videók készítése és megosztása mellé régi-új funkciók jönnek a TikTok felhasználóinak. Az egyiket biztosan a Twitter átalakítása motiválja.

2023.07.25. – A Facebook új közösségi alkalmazása, a Threads a Twitter átalakítását sürgette meg, X applikációvá, míg utóbbi miatt a TikToknál lett tele a gatya, úgyhogy gyorsan villantani kellett valamit. Nagyjából így foglalható össze a social media legnagyobb urai között éppen zajló, kapkodó vetélkedés. Az egymásra licitálgatások pánikszerű reakcióknak tűnhetnek, de nem azok: a nagy technológiai cégek a mesterséges intelligencia felfutásával jöttek rá, hogy az internet a ma ismert formájában éveken belül megszűnik létezni. A más-más, egyre gyorsabban fejlődő funkciók, amelyekre a jövőben használjuk majd a világhálót, teljes rebrandinget igényelnek azoktól, akik a net előző generációja idején lettek nagyok.

Olyan ez, mint a játékkonzolok generációváltása

Az új fejlesztések egyre újabb platformokat igényel(né)nek. A gaming ipar modernizálásával ellentétben viszont a közösségi média alkalmazások – jelen állás szerint – annyival akarják megúszni a cirkuszt, hogy létező megoldásokkal pakolják tele a felületeiket, aztán rányalnak egy másik címkét.

Kreatív.

Úgy fest, hogy ezen a területen a következő évek során nem lesz jelentős innováció – bár a Twitterből konvertálódó X terve egész értelmesnek tűnik. A TikTok mindenesetre szintén át fog esni egy – bocs – elég fantáziátlan átalakuláson. A Guardians lehozta: a videómegosztó alkalmazás szöveges posztok bevezetésével reagálja le a váratlan sikerként berobbant Threads megjelenését és a Twitter átalakulását.

A TikTok hétfőn kiadott közleménye szerint „a tartalomkészítés határait feszegető lépés” történik azzal, hogy lehet majd szöveget is írni. Ja. KI LÁTOTT még ilyet?? Tegyük hozzá: nem minden várható frissítést jelentettek be, hiszen a szöveges bejegyzések megjelenése mellett

állítólag a kommentek és a leírások is tartalmaznak majd újításokat.

Szövegből mindjárt ezer karaktert pötyöghetünk majd be, ami a felület halálos ítéletévé válhat, hiszen nagyon nem azt szokták meg a felhasználók, hogy hosszan olvasgatnak a TikTokon. A márkával elválaszthatatlanul összeforrt (és elég jól jövedelmező) videópörgetéshez képest testidegen szöveges bejegyzéseket matricákkal és háttérszínvariálással lehet majd feldobni. Ilyet se csinált még senki… A frissítés bevezetésének pontos dátuma egyelőre nem derült ki, de kötve hiszem, hogy a userek éppen ezekbe az új funkciókba akarják majd belemélyeszteni a fogukat.

A Twitter, mint márka teljes cseréjéről itt írtunk többet:

Elon Musk: ennyi volt a Twitter, vége a madaras logónak is

×