A VAC Live nem igazán aktivizálódik.

2023.07.24. – Múlt héten Overpass és Vertigo pályákat érte a megtiszteltetés, hogy megkapják a megérdemelt CS2 portjukat. A Matchmaking / Versengő mérkőzéseket az előbbin lehet játszani, míg a lazább Casual meccseket Vertigon élvezhetik a játékosok. A fejlesztők már az első időben jelezték, hogy a csalásvédelemre nagyobb hangsúlyt fektetnek. Be is került a VAC Live a játékba, mely akár meccsek közben is aktivizálódhat.

A múlt héten azonban kiderült, hogy a csalók javában készülnek már az új játékra is. Annak ellenére, hogy a játékosok nagyon kis hányada jutott be a Counter-Strike 2 Limited Testre, már kész cheatekkel is találkozhatunk. Azt gondolhatnánk, hogy ezeket a megjelenésig titokban tartják, ám nem is tévedhetnénk nagyobbat.

Overpasson is pusztítanak a csalók!

Ahogy a fenti, alig 24 órája készült videóban látható, egyáltalán nem fogják vissza magukat. Ez már bőven a „blatant” kategóriába esik bele, azaz itt nem is kérdéses egyik szemlélőnek sem (videó nélkül is), hogy valamilyen programmal van dolga. Éppen ezért is lehet érdekes, hogy a VAC Live ebben az esetben sem aktiválódott.

Könnyen lehet, hogy a Valve fejlesztői nem terítették ki a kártyáikat, hogy a megjelenéskor kihullhassanak ezek a próbálkozások. Erre azonban csak az idő adhat választ, az biztos, hogy nem tenne jót a Counter-Strike 2 startjának, ha a fentiekhez hasonló rosszakarókkal találkozhatnánk az első óráinkban.

A csapatsebzés is alakul:

A csapatsebzés sem lesz már a régi Counter-Strike 2-ben – Ezt hozta az új béta

 

 

×