Játék készül a kultikus Egyszer volt... az élet rajzfilmből, amin generációk nőttek fel

Egy komplett generáció nőtt fel az Egyszer volt.. az élet rajzfilmen, most pedig lehetőség lesz arra, hogy a felcseperedett és/vagy már szülővé vált rajongók a gyerekeikkel közösen ismerhessék meg újra ezt a kult-klasszikus csodavilágot.

0
 

Egy komplett generáció nőtt fel az Egyszer volt.. az élet rajzfilmen, most pedig lehetőség lesz arra, hogy a felcseperedett és/vagy már szülővé vált rajongók a gyerekeikkel közösen ismerhessék meg újra ezt a kult-klasszikus csodavilágot.

2022. 04. 01. – Videojátékos adaptáció készül a legendás és kultikus Egyszer volt.. az élet című francia ismeretterjesztő meséből, amely hazánkban is hatalmas népszerűségnek örvendett.

A mesesorozat 1987-ben került először képernyőkre, mint az ‘Egyszer volt…” sorozatok 3. évada, de nagyon hamar túlszárnyalt minden korábbi és azt követő etapot. Magyarországon először 1989-ben az MTV2 tűzte műsorra, majd 2001-ben a Minimax jóvoltából megújult szinkronnal térhettek vissza – és hiába készült egy harmadik is, ez a kettő vált országosan ismertté és imádottá a gyerekek körében.

A történet tulajdonképpen végigvezeti a nézőt az emberi szervezet működésén, amely főszereplői természetesen a legfontosabb „összetevőink”, mint például a vörös- és a fehérvérsejtek, a gonoszok pedig a vírusok és az ártó szándékú baktériumok voltak. Mindezt pedig úgy tálalva, mintha az egésze egy sci-fi világban történne.

A játékadaptáció is ennek a csodának a szellemiségében készül, aminek főszereplője a nagyszakállú Mester és hű repkedő társa lesznek.

A játékot Gambit Games Studio és a CreativeForge Games közösen készíti, ha pedig hihetünk nekik, akkor a játékból hasonlóképp ismerhetjük meg az emberi szervezet működését, mint annak idején a meséből. Mindezt pedig a gyerekkel közösen, ugyanis nemcsak egyjátékos, hanem kooperatív kampánnyal is készülnek, ami egészen kivételes lehetőséget ad arra, hogy amíg a szülő nosztalgiázik, addig a gyermek egy új, modernebb köntösben ismerhesse meg ezt a klasszikus „csodavilágot”.

A játékmenet is az ismeretterjesztő mentalitáshoz illeszkedik, vagyis egy lassabb, puzzle elemekkel, megoldásra és megismerésre váró rejtvényekkel teletűzdelt oldalnézetes 2D-s kalandjáték lesz. Ami pedig a grafikát illeti, nos, az valami egészen lenyűgöző, minden, amit látunk egyedileg kézzel rajzolt, méghozzá teljesen az eredeti alapján.

Megjelenési dátum sajnos annak ellenére sincs, hogy 2022-ben jelentették be, de az már biztos, hogy előbb csak PC-re fog érkezni – konzolos verzióról egyelőre nem hallani. Jó hír viszont, hogy Steamen már a Kívánságlistádhoz adhatod, ha semmiképpen sem akarsz majd lemaradni róla.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Ezekből a kult-játékokból filmet akartak csinálni, de már sosem készülnek el

×