Egy srác, akinek a barátnője imádja a játékokat, alaposan leírta, mennyire más érzés olyannal járni, akinek életében ott vannak a videojátékok.

2022. 04. 06. – Természetesen számtalan sztereotípia kering a világban arról, hogy milyenek azok, akik rendszeresen videojátékokkal játszanak. Az utóbbi időben ráadásul számtalan felmérés, kutatás is készül a témában, ami egyre jobban bizonyítja, hogy milyen sok előnye van a videojátékok világának, persze a határok betartása mellett. Az is egy ismert tévhit, hogy a gamerek többsége magába forduló, magányos, és nincs párja. Pedig valószínűleg ezt sokan közületek meg tudják cáfolni. Mi is szerettük volna megtudni, hogy létezik-e olyan kutatás, ami esetleg rávilágít erre, de egyelőre nem találtuk. Bár nem adtuk fel a keresést, közben egy érdekes bejegyzésre bukkantunk a témában.

Milyen egy gamer lánnyal randizni/járni? – írta le egy videojáték-rajongó lány barátja.

Illusztráció

A Quora fórumán sokat beszélgetnek arról, hogy mennyire magányosak a gamerek, egy boldog párkapcsolatban élő lány pedig azt is leírta, hogy pasija szerint mennyire különbözik az együtt élés egy olyan lánnyal, aki rendszeresen játszik. Mindezt pontokba szedte.

„Nos, egy pasi szemszögéből nem tudom megmondani, de a párom elmondta, milyen érzés velem járni, amikor azzal viccelődtünk, hogy ez a barátaink kapcsolatában mennyire máshogy van.”

Szóval egy srác szemszögéből ilyen érzés olyan lánnyal járni, aki szereti a videojátékokat:

  • Ahelyett, hogy drága ékszereket, Victoria’s Secret-et, csokoládét vagy rózsát kéne vennem, ő elégedett lesz egy olyan játékkal, amibe több mint 80 órányi játékidőt lehet beletolni.
  • A beszélgetésetek nem arról szólnak, hogy „annyira mérges vagyok Jessicára, letiltott a Facebookon”, hanem inkább arról, hogy „az AAA-játékok mostanában kezdenek gyengén teljesíteni, emlékszem még régebben…”
  • Amikor a barátnőd nem ír vissza késő este az üzeneteidre, majd hajnali 2-kor ír, hogy: „bocs, végre túljutottam ezen a szinten”, akkor nem kell attól tartanod, hogy a klubban bulizik, és berúg, és valami random sráccal kavar.
  • A legnagyobb dráma számára az, hogy folyamatosan öli az NPC-ket, és az őrök folyamatosan megpróbálják megölni őt, valahányszor mellékküldetésben van.
  • Veszekedés közben nem kell attól tartanod, hogy összetöri a konzolodat vagy a tévédet, mert kidobna a házból, ha te is ezt tennéd a gépével.
  • Nem baj neki, ha éjjel pizzát eszel, játszol vagy Youtube videókat nézegetsz.
  • Megérti, ha nem tudsz szünetet tartani a játék közben, mert hát, néha egyszerűen nincs lehetőséged.
  • Egyensúlyban van a „barátnővel töltött idő” és a „játékidő”, mert ő is ugyanazt akarja.

„Minden viccet félretéve, a dolog a lányon is múlik” – teszi hozzá a srác.

De vajon tényleg ilyen egy gamer lánnyal járni? Szerinted?

A borítókép illusztráció.

Íme egy másik kutatás a gyerekekről:

Nem PC-sek a kicsik – Tavaly tízből hat gyerek játszott online játékokkal

×