Egy fiatal játékos a Razernek mondott köszönetet az életéért, mert szerinte az anyaghasználatának köszönhetően élt túl egy véletlen fejlövést.

2022. 04. 05. – Egészen félelmetes történetet osztott meg egy kaliforniai gamer a Reddit Razer subredditjén még tavaly, ami ha igaz, akkor bizony irtózatosan könnyen tragédiával is végződhetett volna.

A 18 éves játékos a posztjával köszönetet szeretett volna mondani a népszerű gyártónak, mert állítása szerint az ő fejhallgatójuk mentette meg az életét. A tinédzser szerint teljesen átlagos nap volt a múlt szerdai, egészen délelőtt fél 11-ig, amikor egy – valószínűleg – eltévedt golyó eltalálta a házukat. A lövedék az egyik ablakon jutott be, majd az egyik falon átfúródva egyenesen az éppen PC-n játszó fiatal feje felé tartott.

A golyót viszont legnagyobb szerencséjére a Razer Kraken fejese hárította, pontosabban a benne található fém elvezette, így a fiú túlélte a halálos golyóval való találkozást.

A lepattant lövedéket ezután az ágyon találta meg, amit később a helyi rendőrségnek adott át. A srác szerint az egyetlen oka, hogy egy kisebb fejfájással túlélhette az esetet, hogy a Razer tényleg jó anyagokat használ a termékeiben. Mindez persze igaz, de érdemes hozzátenni, hogy sokat segíthetett a nappali falának a lassítása is, illetve azt sem tudni pontosan, hogy honnan és milyen távolságból lőhették ki eredetileg a golyót.

A Razer illetékesei később hozzátették, hogy ez nem egy reklám vagy április elsejei átverés a részükről, és nagyon örülnek, hogy a fiú épségben van. Ezután felajánlottak neki egy ingyen fejhallgatót is, de a beszámolók szerint ezt a tini visszautasította, mondván ő tényleg csak meg szerette volna köszönni a Razer remek munkáját – még úgy is, hogy eredetileg nem egy „golyóálló” fejhallgatót terveztek.

Razer saved my life…..
by u/Enough_Dance_956 in razer

 

via – PCGamer

Egy másik nagyon szerencsésnek az iPhone-ja mentette meg a napokban az életét:

Az iPhone-ja mentette meg az életét a hasadékba zuhant snowboardosnak

×