Ezt nézd meg! Hihetetlen mit hozott ki egy annyira egyszerű szoftverből, mint a Microsoft képrajzolója. Mindenki kedvenc Paint-nagyija 93 éves volt.

2023.07.21. – Sosem késő elkezdeni. Tanulni kell egy életen át. Ezt a két közhelyesnek tűnő mondást igazolta a nemrég elhunyt spanyol nagymama, Concha García Zaera is, aki azzal vált világhírűvé, hogy a nem túl sok funkcióval rendelkező Microsoft Painttel festett elképesztően részletes képeket. A tehetséges valenciai művész tényleg kizárólag a Microsoft programjával alkotott – ahogy tették azt sokan mások is, de leginkább csak gyerekként. Az alábbi galéria láttán viszont egyet fogsz érteni velünk abban, hogy a mesteri tudásnak azt a szintjét kevesen közelítették meg (csupán a Paint használatával), amire Concha képes volt.

A szeretett nagymama és művész 2023. július 20-án, 93 éves korában elhunyt

osztotta meg a Bored Panda, hozzátéve, hogy a művésznő nagyon szerényen csak egy olyan idős hölgyként jellemezte magát, aki „szeret festeni a Paint programmal”. Pedig több volt ennél: a tehetségét mindenki felismerte, aki az oldalára tévedt, és valószínűleg meg is osztotta azt. Concha az Instagramon bőven több mint 300.000 követővel rendelkezik, és a rajongótábora folyamatosan bővül.

Forrás: Bored Panda

A nagymamát az egyik unokája győzte meg arról, még 2017-ben, hogy hozzon létre egy fiókot az Instagramon. Jól tette, ugyanis enélkül talán sosem ismeri meg a nevét a világ, és a hangulatos képei egy vén számítógép nyikorgó merevlemezén végezték volna. Így viszont, mivel az internet tényleg nem felejt, mindenki élvezheti a kedves nagyi szívmelengető naiv művészetét. Concha és a Paint közös útja viszont több mint egy évtizeddel korábban kezdődött, nem sokkal azután, hogy a férje elhunyt. A családjától kapott egy régi számítógépet, hogy a hétköznapokon legyen mivel elterelni a figyelmét a gyászról. Ekkor, közel 80 évesen fedezte fel a Paint programot, amit remek időtöltésnek talált, és elkezdett aktívan alkotni benne.

„Egyáltalán nincs fantáziám, így a férjem korábban küldött képeslapjaiból vagy olyan rajzokból merítek ihletet, amiket találok és megtetszenek”

nyilatkozta Concha a Vanguardiának. A 2018-as interjúban elárulta: nagyjából két hétbe telik, mire befejez egy-egy művet, és elsősorban gyönyörű szülővárosa, Valencia inspirálja. A Paint-nagyi egyébként haláláig nagyon szerény maradt a képességeivel kapcsolatban: úgy vélte, a rajzai „egyszerű dolgok”, és nem is érti, miért kapnak akkora figyelmet. Hát ezért – íme egy random válogatás a csodás Concha majd’ 80 évesen kezdődött, és nemrég örökre lezárult életművéből!

Concha örülne, ha tudná, hogy azért van utánpótlás:

Csillagászati összegeket húz be NFT-vel a szuperügyes 13 éves tini

×