Egyre kínosabb a történet.

2023.07.20. – Az RTX 4060 Ti 16 GB-os változata több szempontból is kilóg a jelenlegi mezőnyből. Egyrészt ez az első kártya, mely egy létező modell újabb variánsa, másrészt pedig ez az első kártya, melyből nem osztogatott az Nvidia tesztpéldányokat. Sőt, a külsős partnerek sem, így meglehetősen vakon tapogatóznak a felhasználók, ha többet szeretnének megtudni az újdonságról.

A nemzetközi oldalak éppen ezért még nem tudtak elkészülni a hosszas és részletes tesztekkel, holott már július 18-án elstartolt a fentebb megnevezett modell árusítása. Szerencsére pár, vállalkozó szellemű YouTube felhasználó már csöpögtet némi információt a kártya erejével kapcsolatban. Fontos kiemelni, hogy ők is saját (vagy szponzor) pénzből vásárolták meg a 16 GB-os variánst, így mindenképp értékelendő az erőfeszítés.

Rosszabbul teljesít a kártya a gyengébb változathoz képest?!

Az időközben priváttá tett MSI érintettségű videóból a Videocardz ragadott ki egy fontos részletet. Cyberpunk 2077, F1 2023, Rainbow Six Siege, CS:GO, Fortnite és Hogwarts Legacy címekben izzasztották meg az új modellt. Ezekkel gyakorlatilag minden felhasználási területet lefedtek, hiszen a kőkemény AAA címek mellett kompetitív játékok is szerepelnek a listán.

Hamar kiderült, hogy a kártya nem igazán profitál a 16 GB-nyi VRAM-ból, még a szokásosan javuló minimum FPS értékek is rosszabbak lettek. Talán nem véletlen, hogy az Nvidia ilyen csendben adta ki az újdonságot, ám ekkor felmerül a kérdés, hogy egyáltalán miért kellett megjelennie. Talán a jövő heti, részletesebb, független tesztek erre is választ adnak majd.

Hamar kinyírhatod, ha nem figyelsz – Hogyan helyezzük el az AiO hűtőt a gépben?

×