Kerek 26 év után most először látogatnak másik platformra a Blizzard játékai.

2023.07.20. – Játéktörténelem! A Blizzard nem annyira váratlanul, ám mégis meglepetésként bejelentette, hogy közel 27 évnyi kizárólagos Battle.net exkluzivitás után Steamen is megjelenteti a sikerjátékait. No, de nem eszik forrón a kását, és a torokba ragadt túrógombócot elkerülvén egyelőre csak szépen lassan adagolják a címeket, nehogy még a bőség zavarában egyikkel se játsszunk.

Az első költözőmadár a játékosszámban kissé megcsappant Overwatch 2 lesz, ami nem egészen egy hónap múlva, augusztus 10-én válik elérhetővé a Valve boltjából. Aki tehát a továbbiakban kényelmesnek látja a Steamről elindítani a népszerű multiplayer hőslövöldét, annak csak össze kell kapcsolnia a két platformot, és a Battle.netes profilunkon tárolt összes eredménnyel és cuccal együtt máris szabad az átjárás.

Itt viszont nem parancsol megálljt a Blizzard, de nem ám! Az Overwatch 2-t további, egyelőre még nem ismertetett játékok fogják követni, melyeket szép sorjában lepleznek majd le. Azt viszont előre jelezték, hogy csak a játékok egy részéről lesz szó, és ha élhetek a gyanúval, akkor a Heartstone és a World of Warcraft ki fog maradni a Steames buliból (ha utóbbi mégsem, akkor az „új” megjelenés könnyen felérhet egy boosttal is).

És nem túloztam: a Blizzard ezen döntése valóban játéktörténelmi jelentőségű. A Battle.net 1996-os indulásakor egy forradalmi, teljesen újszerű disztribúciós platformnak számított, hiszen szinte az összes akkori megoldással szemben teljesen beépült az azt használó játékokba. Emellett egyszerűen lehetett használni és ingyenes volt, no meg a Blizzard is kizárólag a Battle.neten keresztül terjesztette a játékait. Szóval elég hamar népszerűvé vált, pláne, hogy az indulását követően mint első játék rögtön megjelent rá a Diablo első része, ami ugyancsak játéktörténelem.

A Blizzard sikerjátékai azóta semmilyen másik PC-s platformon és boltban nem jelentek meg hivatalosan (és most tekintsünk el a shady oldalaktól). A Steam lesz az első, amelyik az Overwatch után fogadhatja a Diablót, a StarCraftot, a WarCraftot, de hogy pontosan milyen sorrendben és mikor (ha egyáltalán), az még nagy titok.

Az OW2 Steam-profilja egyébként már él, lehet rajta ámulni-bámulni, rácsodálkozni, na meg kívánságlistázni, ha nem akarsz lemaradni a kifejezetten nagy jelentőségű augusztusi debütálásról.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Miért fáj olyan iszonyatosan kegyetlenül, ha LEGO-kockára lépsz?

×