A Google elvileg olyan rendszert tesztel, aminek segítségével megszüntethetjük a túl hangos vagy túl halk videókat a Youtube nézegetésekor.

2023.07.19. – Megvan az az érzés, amikor elindítasz egy Youtube videót és váratlanul olyan hangosan indul el, hogy leszakad a fejed? Vagy éppen minden rendszert fel kell tekerni, hogy egyáltalán hallj valamit? Ennek az az oka, hogy minden egyes Youtube videónak eleve más a hangereje, hiszen minden a feltöltőtől függ. A Google viszont szeretne segíteni a problémán, így most egy olyan rendszert tesztelnek, ami ezt oldja meg.

Jöhet a „kiegyensúlyozott hangerő” funkció a Youtube-ra.

A funkció elvileg lehetővé teszi, hogy minden egyes videó azonos hangerővel szólaljon majd meg, függetlenül attól, hogy milyen hangszinttel lett feltöltve. Legalábbis ezt feltételezik most a Redditen, miután egy-egy felhasználónak már megjelent a funkció a beállítások menüben.

What is this “Stable Volume” button on my YouTube app?
by u/OwenTheHugger in youtube

A Google egyelőre hivatalosan nem jelentette be a funkció érkezését, de ez elég biztatónak tűnik. Sajnos még azt sem lehet tudni, hogy mennyire működik majd jól a rendszer, illetve hogy ingyenes elérhető lesz-e, amikor megjelenik. Mindenesetre a terv elég jó. A legjobb az lenne, ha a reklámok hangerejét is normalizálná a rendszer, mert a legtöbb esetben az tér el a videó hangerejétől.

Ezt láttad?

KÉPEK: Így néznének ki a kedvenc zenekaraink SZÓ SZERINT a neveik alapján

×