Egy kicsit régi, egy kicsit új.

2023.07.19. – Az elmúlt napban több bejegyzésben is foglalkoztunk a 2023-as Call of Duty-val. Szinte minden napra jutott valamilyen szivárgás vagy akár fejlesztői információ. Az Activision kihasználja a leakek miatti hype-ot, biztosra akarnak menni az idei címnél. Vannak azonban olyan pontok, melyeket már hónapok óta ismerünk. Ilyen a játék hivatalos megnevezése, de az sem titok, hogy a Sledgehammer stúdiója készíti a Modern Warfare III-at.

Visszatérhet a klasszikus minimap, néhány fegyvert már név szerint is tudunk, de nagy eséllyel még a skineknek sem kell búcsút mondani. Az átalakított Perk rendszert is nagy figyelem övezi, sokan nem igazán szeretik a jelenlegi felhozatalt és a működési elvüket. Ezen azonban nagyot változtathat a Modern Warfare III, így ideje részletesebben átnézni a CharlieINTEL segítségével, hogy milyen módon is épül fel a Gear-alapú Perk rendszer.

Hogyan működik?

 

A Modern Warfare III-ban a Geareken keresztül aktiválhatjuk az egyes perkeket, minden Gearhez tartozni fog majd valamilyen képesség. A játékosok a jelenleg megszokott 2+1+1 felállású Perkcsomag helyett négy ilyen Geart aktiválhatnak majd magukon. Ezek név szerint a sisakok, a mellények, a kesztyűk és a bakancsok/csizmák. A korlátozások, esetleges tiltások egyelőre természetesen nem ismertek, nagy eséllyel lesz egy előzetes erősorrend a fejlesztők által meghatározva. Két kategóriát azonban már részletesen is megvizsgálhatunk.

A vestek

  • Gunner Vest: Két primary fegyver kerül a játékosok kezébe Spawnkor, ám a Lethal / Tactical tárgyakról le kell mondanunk.
  • Overkill Vest: Ez nagy eséllyel a jelenlegi Double Time-hoz hasonlít majd, azaz a Sprintet és a Crouch mozgást gyorsíthatja, hosszabbíthatja meg.
  • Grenadier Vest:  Ez nagy eséllyel a Bomb Squadhoz hasonló hatással fog majd bírni, azaz a nem-Killstreak robbanóanyagok kevesebbet sebeznek, ha aktív a Perk.
  • Infantry Vest: Ez a Quick Fix szerepét veheti át az új játékban, azaz a játékosok gyorsabban visszatölthetik a HP-t megfelelő feltételek mellett
  • Scout Vest: . Itt hasonló effektre számíthatunk, mint a jelenlegi Spotter Perk esetében. Nem csak a falon keresztül spotolhatunk, de meghackelhetjük az ellenfeleink több eszközét is.
  • Tactical Vest: Ez az Extra Tactical megfelelője lehet, így nem lepődünk meg, hogy egy extra Tactical tárgyat kapunk Spawnkor.

A kesztyűk

  • Tactical Gloves: A Fast Hands újradolgozását vetíti elő ez a kesztyű, azaz gyorsabban tölthetjük újra és cserélgethetjük a fegyvereket.
  • Scavenger Gloves: Ez a Scavenger megfelelője, a név itt nem is módosul.
  • Marksman Gloves: Ezt leginkább a Cold-Blooded Perkhez lehetne hasonlítani, azaz a Thermal optikák és az AI rendszerek előtt is rejtve maradhatunk.
  • Assault Gloves: Ez a Battle Hardened Perk újragondolása lehet, ennek megfelelően kevésbé hatnak majd ránk az ellenfelek Flash, Stun, EMP vagy épp Gas gránátjai.
  • Specialist Gloves: Itt a fájlok sem egyértelműek. A Ghost vagy a High Alert újragondolását köszönthetjük majd ebben a kesztyűben.

A fenti információk a játék meglehetősen korai változatából származnak, így a fejlesztők akár időközben módosíthatnak is majd rajtuk. A működésük lényege és az új rendszer azonban már biztos, hogy nem fog változni, így átlátható, hogy mit is takar pontosan a Gear-alapú Perk a 2023-as Call of Duty címben.

Átkerülnek a megvásárolt cuccok az új Call of Duty-ba is? – Megszólaltak a fejlesztők

×