A 4070 Ti-t lekörözné árban és memóriában is.

2023.07.19. – Az AMD jelenleg három újgenerációs modellel képviselteti magát a videokártyás szegmensben. Az RX 7900 XTX és XT mellett a közép/alsókategóriás RX 7600-at találhatjuk még meg a boltok polcain. Nem is olyan régen kiderült, hogy augusztusban további kártyákat is leleplezhet a vörös óriás, melyek igazán fel is zavarhatják az állóvizet. Úgy tűnik azonban, hogy egy harmadik újdonság is készül már az AMD gyártósorain.

Radeon RX 7900 GRE a modell neve, mely a Golden Rabbit Edition rövidítése. Nem ez az első, ilyen próbálkozás a cég részéről, hiszen 2020-ban már találkozhattunk egy RX 590 GME (Golden Mouse Edition) egységgel. A GRE változat költséghatékony variáns lehetne, ám van egy hatalmas probléma:

csak Kínában lesz megvásárolható!

Az első időszakban legalábbis biztosan, hiszen a Rabbit Edition az éppen aktuális, kínai naptár évre utal a termék nevében. Az alap 7900 XT változathoz képest 4 GB-tal kevesebb VRAM-ot találhatunk majd a fedélzeten, ám a 16 GB is elég combos manapság, főleg, amikor az Nvidia 12 GB-ot pakol a 4070 Ti szintű modelljeire.

Nagy eséllyel néhány grafikus mag is áldozatául esik a nyirbálásnak, ám továbbra is egy meglehetősen erős konstrukcióról beszélhetünk. Kedvező árcédulával kiváló ellenfelet nyújthatna a 4070 Ti ellen, remélhetőleg a későbbiekben globálisan is elérhetővé teszi az AMD, még ha esetleg más nevet is aggatnak rá.

Forrás: Videocardz

Miért fáj olyan iszonyatosan kegyetlenül, ha LEGO-kockára lépsz?

×