Ugye nem lesz belőle tendencia? Mert, megkockáztatjuk, ez a legborzasztóbb valami, amit a mesterséges intelligenciától eddig láttunk.

2023.07.15. – A South Park animációs sorozattól nem idegen a határok feszegetése, sőt, épp’ azért imádja a világ, mert minden és mindenki a szatirikus humor céltáblájává válhat, aki megérdemli. A South Park a szórakoztatóipar egyik legfényesebben ragyogó világítótornya, ahonnan mindig baromi erős üzeneteket és nagyon magvas társadalomkritikát sugároznak az alkotók.

Trey Parker és Matt Stone – meg a sorozat többi alkotója – elképesztő bölcsességre tett szert az elmúlt két és fél évtizedben, mióta 1997-ben először láttunk egy lakóháznyi antennát előpattanni Cartman seggéből. Az első 1-2 évad könnyed böfögős-morbid humora után nagyon komoly evolúción esett át a sorozat.

Tűpontos célzással, gyors reagálással, savas humorral döngöl földbe politikusokat, divatokat, trendeket, celebeket, mozgalmakat, gazdasági jelenségeket, tömeghisztériákat és még sok minden mást.

A debütálás óta több mint 300 epizódot láthattunk, de volt egy elég emlékezetes film is 1999-ben, Bigger, Longer & Uncut címmel. Függetlenül attól, hogy mit gondolsz vagy nem gondolsz a South Parkról, abban mind megállapodhatunk, hogy rendkívül okosan markolja lágyékon és szorítja a popkultúrát, amire rá is fér az alázás.

De mi van akkor, ha a South Park jellegzetes humorát és írásmódját a megkaparintja az AI?

Az UNILAD vette észre, hogy ebből mekkora baj lehet. A portál rálelt egy „ai south park” nevű TikTok-fiókra, ami megpróbálta mesterséges intelligencia technológiával újraalkotni a South Park-formulát, értsd: a párbeszédeket és az animációt egyaránt. Bár az eredeti mű egyszerű animációja minden, csak nem látványos (nem is azért van), az, ami az AI kezei között történt vele, az egyik legkiábrándítóbb valami, amit idén láttunk.

@ai_southpark

Honestly, same 😁 #ai #aisouthpark #southpark #aispongebob #aipeter

♬ original sound – ai south park

 

Oké, a párbeszédet részleteiben emelték át, nem baj. De az animáció, amit mesterséges intelligenciával generáltak hozzá, felér egy szentségtöréssel. A South Park képi világa annyira egyedi, hogy a kezdeti, szó szerint papírrajzokból, stop-motion animációval összepakolt hangulatot azóta is őrzik, annak ellenére, hogy ma már sokkal jobb és drágább eszközök állnak az alkotók rendelkezésére. És ez nem véletlen. A botegyszerűsített animáció ugyanúgy sajátja a produkciónak, mint a vitriolos humor, úgyhogy el a kezekkel tőle!

Főleg AI-val – bár inkább viccelődjön, mint fenyegessen:

Ettől ki fog rázni a hideg: Döbbenetes verset írt az AI a gépek lázadásáról

×