A Blizzard népszerű mmo-jának több tízezer küldetése vált hirtelen magyar nyelvűvé.

Komoly függőségből kigyógyulva valamikor a 2010-es évek elején búcsúztam el fájdalmasan Azeroth világától, bár azóta is érdeklődéssel követem a World of Warcraft immáron 19 esztendeje tartó igen érdekes útját. Persze szigorúan csak tisztes távolból, mivel egyetlen egy játékkal töltött kalandos perccel, egyetlen megkezdett küldetéssel is a visszaesést kockáztatnám.

De most lesz a nagy próbája az akaratomnak, ugyanis a World of Huncraft csapata közel két évtized után több más fordítóval együttműködve magyar nyelvre ültette a máig népszerű MMO valamennyi küldetését.

A fordítói munkáról először hírt adó streamer, a fordítói munkákat aktívan figyelő Yeahunter szerint a készítők már nagyon régóta dolgoznak a projekten, de a WoW iszonyatosan sok írott szövege miatt az igazi áttörést a mesterséges intelligencia hozta meg számukra. Ennek köszönhetően mától a játék 90%-át, több mint 31.000 küldetést lehet teljesíteni teljes magyarsággal, de mivel ezek egy jelentős részét a gép végezte, a tökéletes fordításra a lektorálás-átszerkesztés után érdemes számítani – amibe bárki szabadon becsatlakozhat.

Akit viszont nem riaszt az itt-ott felbukkanó nyelvi hibák, az már most teljesen ingyen letöltheti a magyarítást. Itt azonban megjegyezném, hogy annak idején több fejlesztő-aspiráns – eredetileg németes – barátom tanult meg a World of Warcrafttal angolul, így aki hasonlóképp szeretné csiszolni az idegen nyelvi tudását, az kap némi hasznos ki-be kapcsolható beállítást a fordítással, ami megkönnyítheti a dolgot.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Képes vagy-e megkülönböztetni a valódi fotókat az AI generált képektől?

×