Maga James Cameron ejtett el egy megjegyzést, amiből kiderült, hogy a film úton van. Sőt, valószínűleg nem csak egy új részről van szó.

Hát, nem kapkodnak: négy év is eltelt az első film megjelenése óta, de legalább már biztosak lehetünk benne, hogy az alkotók nekiveselkednek, hogy leforgassák az Alita: A harc angyala című 2019-es sci-fi folytatását. A feketeöves mangarajongóknak talán voltak kifogásaik, viszont azt nem lehet elvitatni, hogy rendkívül élvezetes, látványos film, ami megérdemli a folytatást.

Házeladás miatt derült ki

A második részről az eredeti mozi író-producere ejtett el egy megjegyzést a Forbesnak, amikor leült velük interjúzni, teljesen más témában. A beszélgetés arról szólt, hogy a rendező megválik 33 millió dolláros (kb. 11,5 milliárd forintos) kaliforniai birtokától, mert annak fenntartása számára – a következő pár évben biztosan – értelmetlenné vált. De hogy miért? Na, ekkor derült ki a lényeg a manga- és filmrajongók számára.

„Az Avataron Wellingtonban és Los Angelesben dolgozom, az új Alita: Battle Angel filmeken pedig Austinban fogok”

– árulta el Cameron. A filmes tehát azért költözik, mert Új-Zéland és az USA között ingázva, illetve főleg LA-ben tevékenykedve huzamosabb ideig úgyse tudna hazatérni a pálmafákkal sűrűn szegélyezett, 14.400 hektáros luxusingatlanba, aminek persze saját neve is van: Hollister Ranch. Ezen áll egyébként egy 740 négyzetméteres otthon és egy 190 négyzetméteres vendégház – a többi medence, föld, park, stb. Szóval erről mond le a következő Avatar film és TÖBB új Alita: Battle Angel mozi miatt, mert igen, többesszámban fogalmazott.

Forrás: 20th Century Fox

A GamesRadar emlékeztet: Robert Rodriguez 2019 februárjában megjelent Alita: Battle Angelje Yukito Kishiro mangasorozatából merített ihletet. Rosa Salazar egy nemrég reaktivált harci kiborgot alakít benne, és olyan sztárok fordultak meg mellett a történetben, mint Christoph Waltz, Ed Skrein, Keean Johnson, Jennifer Connelly vagy Mahershala Ali. A címszereplő tinédzser robot megpróbál többet megtudni a múltjáról és valódi identitásáról, ami sötét titkokat hoz a felszínre.

A fináléban beköszönő Edward Norton, mint Nova eleve jelezte a készítők folytatás iránti szándékát, de aztán néma csend övezte a projektet. Egészen mostanáig.

A film anno valamivel több mint 404 millió dollárt keresett, ezzel a költségvetésének kétszeresét termelte ki, ami bár jól hangzik, nem egy csúcsteljesítmény. A marketingköltségekkel együtt még ennyi pénzből se biztos, hogy bármennyit is fogott rajta a gyártó 20th Century Fox. A filmnek inkább az utóélete erős. A közönség idővel kezdte csak el értékelni a dráma mélységét és a pokolian jól kidolgozott látványvilágot, így szenvedélyes kampány indult a folytatásért. Ezt hallották meg az alkotók, köztük James Cameron, és a kérés nyilván a rendező Rodrigueznek is kedves, aki korábban jelezte: mindenképpen benne lenne legalább még egy Alita-moziban. De ezek szerint nem csak egy lesz.

Addig is lesz nézhető tartalom a műfajban, amíg az új Alita elkészül:

Óriási lesz: jön a Joker-Harley Quinn anime – ezt tudjuk eddig

×