Új területeken is hápogna a kacsa.

2023.07.10. – Volt időszak, amikor a Windows beépített böngészői (Edge, IE) mellett a Firefox-Chrome-Opera hármasa létezett csak a PC-s felhasználók gépein. Szerencsére az elmúlt években egyre több fejlesztő jelentkezett böngészőkkel. Ezek egy része meglévő motorokra épít, de saját megoldásokkal is találkozhatunk. Megemlíthetjük a Vivaldi, a Brave-et, de ide sorolható még az Epic is.

A legkritikusabb pont azonban továbbra is az adatvédelem. A DuckDuckGo csapata mindig is különösen ügyelt ezekre, az alternatív keresőjüket is rengetegen használják. Úgy tűnik azonban, hogy ennél sokkal nagyravágyóbb terveik vannak a jövőre nézve. Sokan nem tudják, de 2022-ben próbálkoztak egy saját böngésző kiadásával, ám kizárólag MacOS platformon.

Pár napja azonban már a windowsos béta is elérhető!

Június végén hivatalosan is megérkeztek az egyszerűen telepíthető .exe fájlok. A fejlesztők ígérete szerint a harmadik felek nem tudják követni a felhasználókat. Így búcsút mondhatunk a célzott hirdetéseknek, keresési előzmények naplózásának és az ezekhez szorosan kapcsolódó profilépítéseknek is. Az alapértelmezett kereső értelemszerűen a fejlesztők saját megoldása.

A DuckDuckGo Windows változatát az alábbi linken érhetik el a kíváncsi felhasználók: duckduckgo.com/windows. A fejlesztők megkönnyítenék a váltást is. Könnyedén importálhatóak a más böngészőkben elmentett jelszavak és a könyvjelzők is. Nem szabad elfelejteni azonban, hogy pár hónapig még biztosan béta állapotokkal találkozhatunk, így hibajelenségek és anomáliák is előfordulhatnak.

Még a techfóbiás amishok is totál rácsavarodtak az elektromos biciklire és rollerre

×