A Riot Games pontos számokkal szolgált.

2023.07.09. – A kompetitív FPS vagy TPS játékokban mindig van egy elkerülhetetlen tényező. Ez pedig nem más, mint a csalók kérdésköre. Beszéljünk akár fizetős, akár ingyenes címekről, cheaterek mindenhol felbukkannak. Tény azonban, hogy papíron sokkal könnyebb dolguk van olyan játékokban, ahol egy ingyenes fiók regisztrálása nem több 5 percnél.

A játékok fejlesztői különféle megoldásokat használnak a csalók szűrésére. Van, aki teljesen házon belül fejlesztette ki a védelmet. Ilyen a CS:GO Valve Anti-Cheatje vagy a Valorant Vanguard nevet viselő megoldása. Többen pedig a BattlEye vagy épp az Easy Anti-Cheat megoldásait használják. Abban egyetért az iparág, hogy tökéletes anti-cheat nincs, de a Vanguard jelenleg a legfejlettebb mind közül.

Kiderült, hogy mennyi csalót kaptak el az elmúlt időszakban!

Az AntiCheatPD csapata szúrta ki, hogy néhány napja egy YouTube Shortsban bemutatták az eredményeket a Riot Games munkatársai. Úgy tűnik, hogy az elmúlt évek, hónapok során több mint 2 millió játékostól kellett megszabadulni külsős program használata miatt. Ami szintén említésre méltó, hogy 2022 júliusától havi 70 ezer játékos esik ki. Nagy eséllyel a rendszer detektálása javulhatott, hiszen semmi nem indokolná a csalók számának ilyen szintű növekedését.

 

Az elmúlt időszakban a külső hardvereket is nagy sikerrel kiszűri a Vanguard, így a Raspberry Pi-ra vagy Arduinó lapkákra írt aimbotok sikere is erőteljesen kérdésessé vált. Az egyik leghíresebb csalásgyártó oldal egyedül a Vanguard védelmét nem tudja áttörni, miközben az összes népszerű játékban képviseltetik magukat. Legyen szó Destiny 2-ről, Overwatch 2-ről vagy épp Warzone-ról.

Rosszalkodnak a Valorant hangok? – Így javíthatod ki a hibát pillanatok alatt

×