Érdekes szituáció állhat elő.

2023.07.09. – Májusban nagyjából körvonalazódott, hogy milyen videokártyákra számíthatunk az elkövetkezendő hónapokban. Az RTX 4060 Ti 8 GB-os változata érkezett először, míg közel két hete az RTX 4060-ot is levadászhatjuk a boltok polcairól. Az Nvidia azonban nem titkolózott, így biztosra vehetjük, hogy az RTX 4060 Ti 16 GB-os variánsa is valamikor a napokban debütálhat.

Az sem titok, hogy a gyártók nem igazán erőlködnek a modellek kiadásán, promótálásán. A 16 GB-os változat alsó hangon is 100 dollárral többe kerül majd, mint az alap modell, ezt maga az Nvidia árulta el. Ennek köszönhetően viszont erőteljesen az RTX 4070 ársávjába kezdenek átmozogni ezek a komponensek. Ez főleg a high-end hűtőkkel felszerelt videokártyáknál lehet problémás, mint például az Asus Strix szériája.

ROG STRIX RTX 4060 Ti 16GB VRAM

Drágább lehet a 4060 Ti, mint néhány RTX 4070?

Az ITHome információi alapján nem elképzelhetetlen ez a szituáció. ASUS ROG STRIX RTX 4060 Ti 16GB variánsa 650 dolláros áron nyithat, alig pár dollárral olcsóbban, mint az RTX 4070 Founder Edition. Igen ám, de néhány gyártó RTX 4070 modelljét még ennél is olcsóbban elcsíphetjük.

Kiváló hűtő ide vagy oda, nehezen tudjuk elképzelni, hogy valaki a gyengébb kártya mellett tegye majd le a voksát ebben az esetben. A partnerek sem tudnak sok mindent tenni, hiszen valamennyire igazodniuk kell az Nvidia árazásához. A fenti adatok ismeretében már érthető, hogy miért nem tetszett a nagy gyártóknak az Nvidia árazása és a 16 GB-os modell létezése. Könnyen előfordulhat, hogy teljesen kudarcba fullad a július 18-ára ígért megjelenés.

Forrás: Videocardz

Ennyire félnek az Inteltől? – Így fenyegette meg partnereit az Nvidia

 

×