Be vagy egy kicsit rozsdásodva, nem vagy elég gyors? Tablettát nem árulunk, de ezt az 5 tippet azért megfogadhatod, ha jobbá akarsz válni.

2021.03.05. – Unod már, hogy mindig csak egyetlen hajszálon múlik, hogy ne te, hanem az ellen haljon meg előbb? Unod, hogy mindig az egyébként megfelelő internet kapcsolatra és a csaló ellenfelekre kell fognod ha lelőnek, vagy kikaptok – mert nem voltál elég gyors?

A mai nap minden megváltozik! Egy új korszak köszönt be az életedben! Dobj el mindent magadtól, mert ha megfogadod ezt az 5 tuti biztos, 10000x bizonyított tippet, akkor te leszel az „istencsászár”, annyira feljavul majd a reakcióidőd!

Oké, oké, egy icipicit talán, előfordulhat, hogy túloztam. Ha „istencsászár” nem is leszel, de még az is lehet, hogy nem vesz új fordulatot tőle az életed az mindenesetre azért elég biztos, hogy az alábbi öt tanácstól romlani már nem fog a reakciós sebességed, amiről hát tudjuk, hogy az online kompetitív játékokban való sikerélményhez elengedhetetlen egy képesség.

Ha ide tévedtél, akkor sokat nem kell ecsetelnem, hogy miért is fontos a borotvaéles reakcióidő, szóval vágjunk is bele a trénírozásba, a többi viszont már rajtad fog múlni!

Tartsd formában magad

5 Reasons Why Stronger Fingers Matter! - Training For Climbing - by Eric Hörst

Bármilyen hihetetlenül is hangozzék, de a kézfejben és úgy az ujjakban is akad némi izomzat. Ahhoz, hogy egyáltalán fizikálisan képesek legyünk Higanyszálat is megszégyenítő gyors mozdulatokra, ahhoz bizony formában kell tartani, vagy formába kell hozni az „ujjmuszklikat”.

Legyél hát bármilyen John Wick, edzeni mindig kell!

Na de mégis hogy? – szegezed nekem a kérdést. Pofonegyszerű! Végy egy teniszlabdát, vagy egy átlagosnál keményebb stresszlabdát, majd 15x szoríts rá 5 másodpercre, majd engedd vissza az ujjaid és pihentesd 3 másodpercre. Ha nincs labdád, amit szorongathatsz, akkor használhatsz gumikat (befőtteset is, igen), amiket az öt ujjad köré rakva kell minél jobban széthúznod – lehetőleg úgy, hogy ne szakadjon szét a gumi -, aztán tartsd ki 5 mp-re. Nem baj, ha hozzászoksz ehhez, legyél csak formában szépen.

Tartsd melegen a tenyered

5 Best Gaming Gloves of 2021 for Elite Performance

Nevethetsz, de az a helyzet, hogy ahhoz, hogy a fitten tartott ujjaid még véletlenül se nézzenek szembe „házon belül” akadállyal, ahhoz jó melegen kell tartanod a kezed. Ennek oka szintén nagyon egyszerű:

Melegben jobb a vérkeringés, nem merevek az ízületek, jobbak a reflexek, sokkal több az energia a sejtjeinkben is.

Nem árthat hát beszerezni egy menő gamer kesztyűt, ami nem csak badassül néz ki, de jó tapadást is biztosít a kontrolleren, a billentyűzeten és az egeren, nem mellesleg pedig a kezünket is melegen, úgy pedig mozgékonyan tartja.

Ne felejts el vizet inni… lehetőleg jó sokat

Steam Community :: :: Gamer Gear Water and Glasses Let You,F E E L T H E G A ME

Ha teheted, akkor ne Belle Delphine fürdővizét szürcsöld, igyál inkább friss tiszta csapvizet – ha van rá módod, akkor az is jobb szűrve. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a folyamatos hidratálás nagyon, nagyon fontos. Anyukád is sokszor elmondta, én is elmondom!

Ha nem vagy megfelelően hidratálva, az bizony komolyan meglátszódhat a teljesítményeden.

Tudom fura lehet, de játék közben jobb ha kerülöd a kávét és a cukros üdítőket, mivel ezek valóban serkenthetnek, de csak egy rövid időre, aztán szépen dehidratálódsz tőlük. Ha megnézel például egy esport közvetítést, akkor láthatod, hogy a játékosok mellett mindig van víz, amiért mindig kapkodnak, ha van rá egy másodpercük épp. Nem véletlenül; hidratácijjó!

A megfelelő setup

pc gamer, pc gaming, monitor, full hd, poltrona gamer, high end, mid end, low end, hardwa… | Design de salle de jeux, Décoration de salle de jeux, Bureau pour gamer

Na igen, tudom, nincs az a pénz. Teljesen érthető, de ha teheted és fontos is neked, akkor elkezdesz spórolni egy-egy jobb kütyüre. Például nem rosszak a 144hz-es monitorok/TV-k, amik lehetőleg maximum 20 miliseces lagnál nem rosszabbak. Szerencsére ilyeneket már bőven találhatsz a megfizethető árkategóriában is, és még csak messzebbre sem kell menned a Leet Shopnál!

De nem csak a képernyő fontos ám, sőt! Alapos műgonddal kell kiválasztani a megfelelő egeret is, amihez korábban például már adtunk – remélhetőleg – hasznosnak bizonyuló tanácsokat.

Gyakorlás, gyakorlás és gyakorlás

Professional gamers are now training like athletes

Kép: New York Post

Nyilván nem csak a fentiek függvénye, hogy milyen gyorsan reagálunk le egy-egy in-game szituációt. Nem elhanyagolható tényező többek között az sem, hogy mennyire ismerjük ki magunkat az adott pályán, vagy úgy mennyire vagyunk képben magával a játékkal kapcsolatban. Ehhez pedig elengedhetetlen, hogy gyakorolj.

De nem csak a játékbéli ismereteid lehetnek meghatározóak. Minél idősebb valaki, annál inkább szüksége lehet ezekre a gyakorlatokra, hiszen ahogyan öregszünk, az agyunk is azzal arányosan lassul, amivel együtt elkerülhetetlenül romlik a reakcióidő és az észlelőképesség. Ezt szerencsére – úgy-ahogy, de szinten tudjuk tartani, számos ingyenesen elérhető tréningező program van már internet szerte, de akadnak olyanok is, amik már mobilokon is elérhetőek, és megfelelően karban tudják tartani az agy észlelő és reagáló képességét.

Ajánlom még az esport közvetítések és/vagy profik streamjeit, videóit is tanulmányozni, hiszen tőlük is el lehet lesni pár olyan taktikát és módszert, amit szorgosan gyakorolva te is megtanulhatsz használni.

Ha pedig ezek egyikére sincsen lehetőséged, még akkor is ott a jól bevált ősi magyar módszer: a piros pacsi.

 

 

https://leet.hu/xmas/

×