Ha ezt látja egy igazi gamer, úgy érezheti, hogy jobb ha le is rakja a kontrollert. Még egy hal is jobban játszik, mint egyes profik.

2023. 07.06. – Kétségtelen, hogy az Elden Ring bár rendkívül népszerű lett, nem olyan játék, ami mindenkihez passzol. Rengeteg idő, energia és kitartás kell hozzá, és megértjük azokat is, akik megunják, ha nem tudnak legyőzni egy-egy bosst. Sosem gondoltuk volna például azt, hogy az egyik legerősebb ellenfelet, Maleniát egy hal is képes lesz legyőzni. Pedig ezt történt nemrég.

A Twitch streamer PointCrow még egy videót is közzétett arról, ahogy az aranyhala legyőzte Maleniát, legalábbis a first phase-ben. A streamer egy rácsrendszert implementált Tortellini (ez az aranyhal neve) akváriumába, amivel a hal mozgása egy-egy műveletet jelentett a játékban.

 

Sokan persze szomorúak lettek, hogy még egy hal is ügyesebb ebben a játékban, mint ők.

„Tesó, engem lekörözött egy hal. Ideje letennem a kontrollert” – írta egy Twitter-felhasználó. Egy másik hozzászóló pedig tréfásan azt javasolta, hogy Tortellini azonnal írjon alá egy „7 számjegyű esport szerződést”.

Persze nem csak az aranyhalas kihívás létezik az Elden Ring világában. Korábban egy speedrunner bekötött szemmel, mindössze két óra alatt vitte végig a játékot. Egy másik streamer a teljes játékot végigjátszotta anélkül, hogy hozzáért volna a kontrollerhez. Sőt Melániát legyőzték már táncszőnyeg segítségével is.

Ami az állatokat illeti, a halak több esetben is jeleskedtek a videojátékokban mozgáskövető segítségével. Így korábban a Pokemon Sapphire-t is játszotta egy hal. 2020-ban egy négy halból álló csapat 3195 órát töltött egy akváriumban úszkálva, hogy Pokémonozzon. Sőt olyan is volt, hogy egy hal véletlenül felfedte gazdája hitelkártyaadatait a streamben. HALadás van emberek…

Borítókép: Dexerto

Ezt láttad?

Ennyi volt – A Firefox is elhagyja a Windows 7-et és 8-at

×