Még a Roblox 66 milliós számát is lekörözi a COD.

2023.07.05.- 2022 novemberében új fejezet nyílt a Call of Duty életében. Megérkezett a Modern Warfare II és a Warzone 2.0, mely felújított játékmotorral és játékmenettel várja azóta is a játékosokat. A Battle Royale mód el is hagyta a kettes számozást, a Season 4 óta szimplán Warzone néven illethetjük.

Az vitathatatlan azonban, hogy messze nem tökéletes a játék. Az in-game hibák és bugok mellett sajnos a csalókérdés is mindig előkerül, akármelyik módot is preferálnánk. Sokan éppen ezért hajlamosak azt mondani, hogy „halott játékról” beszélhetünk. Biztos, hogy többen otthagyták a játékot a fenti jelenségek miatt, ám mindig érkeznek helyettük friss felhasználók.

Az Activision most pontos számokat is elárult!

A Microsoft (és Activision) vs. FTC per során több korábban titkolt információt is meg kellett osztania a cégeknek. Ezek között bizony a Call of Duty címek statisztikái is felbukkantak. A Call of Duty játékokkal átlagosan 70 millióan játszanak naponta, egy hónapban pedig közel 100 millió játékos fordul meg a szervereken. Ez több, mint a BIG Festival 2023 esemény alatt mért 66 milliós Roblox rekord.

Ami szintén érdekes lehet, hogy ezek felét a mobilos játékosok teszik ki. A Warzone Mobile hivatalosan nem jelent még meg, így ebben a jelenlegi Call of Duty: Mobile-nak lehet jelenleg nagy szerepe. Ennek tükrében érthető, hogy miért dolgozik a cég egy dedikált és a fő játékokkal összekapcsolt mobil kliensen. Annak megjelenésére azonban még pár hónapot várnunk kell.

Forrás: TweakTown

Ha már szóba került a mobil verzió:

Itt majd élvezhetjünk Verdanskot – Mindent a Warzone Mobile-ról

 

×