Elkerülhetetlen a fejlődés.

2023.07.04. – A GMKTech neve nem biztos, hogy ismerősen cseng hazánkban, ám a távol-keleti régióban annál inkább. Egy kínai cégről beszélhetünk, amely aprócska méretű, ám annál nagyobb erővel rendelkező PC-k összerakásával foglalkozik. Nem húznak egyik nagy gyártóhoz sem, így AMD és Intel alapú masinákat is megtalálunk az egyre szélesebb repertoárban. Úgy tűnik, ezúttal talán egy kicsit túlbuzgóak is voltak az egyik bejelentés kapcsán.

Legutóbb a brutális erejű, Ryzen 9 7940HS APU-val rendelkező gépüket promózták, ám ezúttal a kékekkel kapcsolatos bejegyzéssel találkozhattunk a Weibo oldalukon. Javában készülnek már az Intel 14 / Ultra rendszerek érkezésére, melyek a Raptor Lake Refresh és Meteor Lake kódnevet viselik majd magukon.

Erős integrált grafikus gyorsítóval érkezhetnek majd ezek a processzorok!

Azt már korábban is pletykálták, hogy a Meteor Lake processzorok erős grafikus magokkal érkeznek majd. Eddig azonban a teljesítményüket tekintve nem igazán kaptunk összehasonlítási alapot. A GMK azonban erre a kérdésünkre is választ adhatott. Az oldalon található specifikációk alapján a Meteor Lake processzorokban található iGPU a GTX 1650 Ti és RTX 3050 közötti szintet hozhatja 35 wattos fogyasztással. Nem véletlen ez a fejlődés, az Intel az ARC dedikált kártyákban található Xe-LPG architektúrájú magokat hasznosítja az új generációban. RTX 4090 szintre azért továbbra sem kell számítani, ám, ha valóan megüti a 14. generáció iGPU-ja egy RTX 3050 szintjét, akkor elégedetten csettinthet bárki.

Forrás: Videocardz

Akarsz beszélni bármilyen nyelven? A Google AI-ja megoldja

×