Ha lehet hinni a híreknek, akkor a népszerű PlayStation 3 emulátor alkotói egy PlayStation 4 emulátoron dolgoznak.

2023. 07.03. – Annak ellenére, hogy a PS5 és az Xbox Series X érzésünk szerint csak most jelent meg, már a konzolgenerációk átlag életkorának felénél jár. Közel 10 évvel ezelőtt, 2013 novemberében jelent meg az Xbox One és a PlayStation 4, ami sok gamer számára még a szobák alapvető felszerelését jelenti. Az újabb konzolgeneráció megjelenése óta azonban független programozók és fejlesztők dolgoznak azon, hogy emulátorokat készítsenek és fejlesszenek a korábbi konzolokhoz. Bár ezek a projektek még korai stádiumban vannak, őrület belegondolni, hogy hamarosan, nagyjából 5 év múlva már retronak számítanak majd a jól ismert konzolok.

A DSOgaming szerint már készül egy működő PS4 emulátor.

A fejlesztés még nagyon korai szakaszban van, ami nagyjából azt jelenti, hogy addig még nem jutottak el, hogy konkrét PS4 játékot bootoljanak vele. Igen, tudjuk, hogy már léteznek PlayStaion 4 emulátor-fejlesztések, mint például a Spine, a KYTY vagy a GPCS4. Ám ezek az emulátorok is elég kezdetleges formában léteznek.

A DSOGaming szerint a jelenlegi projektre viszont azért érdemes odafigyelnünk, mert a fejlesztés mögött az ismert PS3 emulátor, az RPCS3 fejlesztői állnak. Jelenleg a legfejlettebb Playstation 4 emulátor PC-re egyébként a Spine. Még januárban készült egy videó róla, amiben több mint 125 PS4 játékot futtattak vele.

 

A PS4 emulátor fejlesztése természetesen szembe megy azzal a szemlélettel, hogy a játékokért minden esetben fizetnünk kell. Bármennyire is sok idő telt el az új generációs konzolok megjelenése óta, a PS4 és az Xbox One még nem számítanak elavult vagy retro konzolnak, sőt. Bár valóban egyre kevesebb játék jelenik majd meg ezekre a konzolokra, hatalmas címek érhetők el ezeket a rendszereken.

Azok számára, akik a jövőben PC-n szeretnék játszani az ismert PS4 játékokat, jó lehetőség lesz. Erre azonban még tényleg sokat kell várni. Az viszont érdekes, hogy a fejlesztők már most ilyen keményen dolgoznak rajta.

A borítókép illusztráció.

Ez is érdekes:

A The Lord of the Rings: Gollum kudarca más játékokat is visszaránt a homályba

×