Nem tolerálják ezt sem az Activision szakemberei.

2023.07.02. – Hosszú hetek kihagyása után pár nappal ezelőtt ismét megszólaltak a Call of Duty fejlesztői a csalók és a csalásvédelem kapcsán. Megtudtuk, hogy a korábban bevezetett három „szívatás” után egy negyedikkel is bővült a RICOCHET felhozatala. A csalók mostantól „hallucinációkat” láthatnak, melyek valós játékosok kivetülései a szervereken.

Aggodalomra azonban semmi ok. Ezeket tényleg csak a külsős programok láthatják, így a játékosoknak nem kell félniük attól, hogy délibábra lövöldöznek. A fejlesztők ezen kívül néhány extra információt is elhintettek a védelem működésével kapcsolatban. A játékosoknak régóta lehetősége van arra, hogy manuálisan is jelentsék a csalókat az in-game „Report” felületen. Ezt azonban sokan megállás nélkül nyomogatják, akármilyen módon is sikerült meghalni a szerveren.

Az Activision ezt sem tolerálja tovább, folyamatos jelentésekért is kitilthatnak bárkit!

CharlieINTEL hívta fel a Warzone és Modern Warfare II játékosok figyelmét a változásra. Büntetésre, szélsőséges esetben kitiltásra is számíthatnak azok a játékosok akik:

  • Direkt jelentenek olyan játékosokat, akik nagyon nagy eséllyel nem is csalnak
  • Spamelik a jelentés gombot, mintha nem lenne holnap, netán másokat is megkérnek erre

Jól látható tehát, hogy az Activision sem a csalókat, sem pedig a túlbuzgó játékosokat nem szeretné a Call of Duty címekben tudni. Éppen ezért nem árt vigyázni a jövőben, mindenképp csak olyan ellenfelet jelents, akiről biztosan megállapítható, hogy csalást használt.

Így bünteti a csalókat a cég:

Ismét zseniális módon szívatja a Warzone csalóit az Activision

×