Alap, hogy folyton online vagy – éppen ezért hajmeresztő, mikor jön egy karbantartás és ugrik a Warzone. Ezeket tárazd be offline sivárság ellen!

2023.04.27. – Az internetszolgáltató karbantartása, vagy átmeneti üzemzavara még SOHA, SENKINEK nem jött jókor. Mivel nem mindig lehet előre tudni, hogy mikor jön el az ítélet offline órája, érdemes időben beszerezni, vagy újra előtúrni a legjobb játékokat, amelyek a multiplayer nélküli sivatagban is elszórakoztatnak, mert nem kell hozzájuk se net, se partner. Hálóról lepattanós, hibátlan játékok, amelyek segítenek átvészelni az adatforgalom válságos óráit. íme a 10 legjobb (köszi a segítséget, BossLevel Gamer) – persze, mint általában, ez is egy szubjektív lista, amit nem rangsornak szánunk:

Doom Eternal

A Doom folytatása, a Doom Eternal egy akció FPS, amelyben ismét a pokolból érkező idegenekkel és démoni szörnyekkel kell megküzdened, hogy megmentsd a Földet az örök kárhozattól. Sosem lehet megunni, ugye? Kár lenne szépíteni: a Doom Eternal az agresszió kiéléséről szól. Folyamatosan előre kell nyomulnod, és szemtől szembe kell találkoznod a felkoncolni való démoni ellenséggel.

 

A nyers erő hasznos, de nem mindig megoldás: gyakran szükséged lesz valamiféle stratégiára. A játék egyre nehezebb, így, ahogy haladsz előre, folyamatosan improvizálnod kell. Az egész nagyon jól néz ki, és értékelni fogod, hogy a karaktered jól el van látva páncélokkal és fegyverekkel. Ott a kihagyhatatlan Super Shotgun, egy Doomblade nevű karpenge, és még egy Equipment Launcher is helyet kap a páncélodba építve.

Monster Hunter: World

Persze, a Monster Hunter univerzumot jó móka felfedezni a barátokkal, de ha egyedül indulsz útnak, az egészen más szintű kihívást és izgalmat hoz. Mindent egyedül tapasztalhatsz meg, és olyan szörnyekkel szállhatsz szembe, amit még többed magaddal sem mindig egyszerű legyőzni. Pont ezért, egy ilyen teljesítmény még nagyobb kalapemelést érdemel.

 

Remek akció-RPG-ről van szó, ami rengeteg munkát ad szólóban. A sztorimódja egy küldetésrendszeren keresztül teljesíthető, rengeteg felfedeznivalóval. A játék mindig magasabb rangú küldetések felé halad, szóval emelkedned kell a ranglétrán rendesen. Mondjuk van rá időd: a történet nem kevés, 40-50 órányi kalandot tartogat.

The Witcher 3: Wild Hunt

A Witcher 3-mal sosem lehet elégszer és elég sokat játszani. A game magával ragadó hangulatát és kalandját még offline módban sem lehet megunni. A történetalapú akció-RPG high fantasy nyílt világban játszódik. Geralt, a fejvadász szerepében keresed örökbefogadott lányodat, aki jelenleg szökésben van. Az egész történet és világ a szláv mitológián alapul, és valóban ritka jól sikerült újragondolás.

 

Még ha több száz órát is töltöttél a The Witcher 3-ban, mindig lesz valami új felfedezni való vagy felfedezendő rejtély. A tetteid és a párbeszédek befolyásolják a játék végkimenetelét, így bizonyos értelemben ez egy személyes utazás: a te személyes utazásod Geralt kalandjain keresztül.

Assassin’s Creed Valhalla

Amikor a Ubisoft bejelentette, hogy legújabb bérgyilkosa viking lesz, hatalmas izgalom lett úrrá a rajongókon – pláne, amikor kiderült, hogy mi döntjük el, a központi figura kemény amazon legyen, vagy tagbaszakadt férfi. Az Assassin’s Creed: Valhallában Eivor szerepében kalandozunk a 9. századi Norvégiában, miközben az ország Angliával hadakozik. A klánodat kivezetheted az országodból Anglia bizonyos területeire, ahol konfliktusok történnek.

 

A Valhalla remekül olvasztja magába a viking mítoszokat és legendákat, míg a világ, amit megjelenít, annyira korhű, amennyire csak lehetséges. Maga a történet közel 70 órát vesz igénybe, és ebben még nincsenek benne a történethez kapcsolódó bővítmények, szóval nagyon sokáig tudod nagyon jól érezni magad a viking történelem és mondavilág forgatagában.

Half-Life 2

Az elavult Half-Life remekül sikerült folytatása, a Half-Life 2 mindent megad, ami az első játékból kimaradt. A maga korában rekordokat döntött a fejlett fizika alapú játékmenetével, grafikájával és történetvezetésével. Egy gravitációs pisztollyal rohangálhatsz, ami a gravitációt manipulálva lehetővé teszi, hogy dolgokat mozgass: mondjuk hozd közelebb vagy lökd el őket. Ez a fegyver önmagában is meglehetősen ikonikus az egész franchise-ban.

 

Ha a játék mélyére merülsz, fizika alapú rejtvényeket kell megoldanod, és ellenségekkel kell megbirkóznod, vagy épp’ elfutnod előlük. Bár a játékot üres kézzel kezded, útközben mindenféle tárgyat megszerezhetsz, és felépítheted belőlük az arzenálodat, amelyekkel máris jobban megy a túlélés.

Deathloop

Egy időhurokban játszódó FPS? Írd csak fel! Már csak azért is, mert a Deathloop a sokszori újrajátszhatóság igényével készült. Érdekfeszítő története és menő játékmechanikája könnyedén a 2021-es év egyik kötelező játékává teszi. Persze, a móka része a játék online multiplayerének felfedezése, de az offline kijátszható történet teljesen más teljesítmény és adrenalinlöket.

 

Colt szerepében próbálsz kétségbeesetten kitörni egy időhurokból, hogy visszatérhess a valóságba, ameddig összesen nyolc látnokot kell megölnöd. Rengeteg fegyver és funkció teszi futurisztikussá és menővé a játékot, még egy FPS játékhoz képest is.

Devil May Cry 5

A rajongók a negyedik epizódot követő hosszú szünet után kaptak újabb Devil May Cry kalandot. Ebben három játékossal (Nero, Dante és V) játszhatsz: mindegyik más-más képességekkel rendelkezik és másképp is játszik, így olyan érzés, mintha három külön game-et tartanál a kezedben. A trió célja, hogy legyőzzék Urizen démonkirályt, aki megpróbálja elpusztítani a világot.

 

Ahogy folytatod az utadat Red Grave Cityben, úgy fogsz rájönni, hogy ki is valójában V, és hogyan illik bele a játékba. Rengeteg szórakozás vár rád az ellenségek hordáival, új fegyverekkel és harci képességekkel. Ha egy kemény harci játékra vágysz, a Devil May Cry 5 könnyen kielégítheti az igényeidet.

Outer Wilds

Irány a világűr! Az Outer Wilds egy akció-kalandjáték, amelyben egy 22 perces időhurokban élsz, miközben felfedezed a Naprendszert. Minden egy szupernóvával ér véget, és minden alkalommal újra a nulláról indulsz. Még ha valahogyan meg is halsz útközben, akkor is visszakerülsz oda, ahonnan elindultál. De az emlékeid megmaradnak: minden, amit megtanulsz, idővel felhalmozódik, igaz, így se nagyon tehetsz semmit egy egész szupernóva ellen, szóval akár fel is fedezhetnéd az eléd tárt világot.

 

Útközben összebarátkozol néhány érdekes karakterrel, és megismerkedsz különböző bolygókkal, illetve idegenekkel. Mélyebbre áshatsz az Univerzum Szemének rejtelmeiben, ami a Nomai fajokat annyira érdekli, és bepillantást nyerhetsz a múltba, valamint abba, hogy hogyan is alakult ki az időhurok. Ez egy olyan játék, amiről azt gondolhatnád, hogy folyton ismétlődik, de nem: minden alkalommal változik.

Dishonored 2

A Dishonored 2-vel természetfeletti lopakodó bérgyilkossá válhatsz. A játék legjobb tulajdonsága a nem lineáris játékmenet, ami azt jelenti, hogy úgy játszhatod, ahogy akarod, többféleképpen is teljesítheted a küldetéseket. Választhatod, hogy bérgyilkosként nem vagy hajlandó folyton vért ontani, de dönthetsz úgy is, hogy annyi vérfürdőt rendezel, amennyit csak bírsz. Lehetőséged van arra is, hogy Emily császárnőként vagy az előző Dishonored játékból ismert Corvo szerepében játssz. Mindketten rendelkeznek természetfeletti képességekkel, amelyekről dönthetsz, hogy használod őket, vagy lemondasz róluk.

 

Minden fegyvered fejleszthető, és ahhoz, hogy a fő sztorikampány több játékmódját is feloldhasd, előbb bizonyos mellékküldetéseket kell teljesítened. Ahogy az ilyen típusú játékoknál megszokott, többféle befejezést is feloldhatsz, attól függően, hogy hogyan döntesz. Ez több újrajátszhatóságot is teremt a jövőre nézve.

Grand Theft Auto V

Hatalmas, nyitott és interaktív világa miatt rengeteg a tennivaló a Grand Theft Auto V-ben. Mivel a GTA 6 megjelenéséről nem sok hír érkezik, akár újra is élhetnénk a GTA 5-öt – legalább akkor, ha ideiglenesen elapadnak az online adatforrások. Mindjárt három főszereplőd van, akiket felváltva irányíthatsz, annak megfelelően, ahogy a történet alakul, de tetszés szerint is váltogathatsz közöttük.

 

Ha ismered a Grand Theft Auto játékokat, akkor tudnod kell, hogy a középpontban a rablások, lövöldözések és a bűntények állnak. Mindenféle kétes és illegális küldetéseket kell teljesítened, miközben el kell kerülnöd, hogy a rendőrség elkapjon. Mivel minden karakterednek van egy sor képessége, amiben jó, győződj meg róla, hogy mindet bevetsz.

És ha már a GTA-val zártunk – nem mindig tudod előre, hogy rosszfiú vagy:

Perverz fordulatok: a 10 legjobb játék, amiben kiderül, hogy te vagy a főgonosz

 

×