Valami nagyon nem oké a játékosok fejében.

A mondás úgy tartja, hogy ne rúgjunk olyan emberbe, aki már a földön van, ám a League of Legends játékosai nyilvánvalóan nem tartják ezt be, hiszen miden az öt legtöbbet választott bajnok közül négy átlag alatti győzelmi aránnyal büszkélkedhet ebben a szezonban.

Mindannyian áldozatai vagyunk az általunk ismert karaktereknek, még akkor is, ha jelenleg nem uralják a metát, vagy nem teljesítenek olyan jól, mint tudnának – ezt bizonyítják a U.GG mides statisztikái is.

Yasuo, Zed, Katarina és Yone ma az öt legtöbbet választott mid lane bajnok közé tartozik, de győzelmi arányaik minden rangban valójában átlag alattinak számít, nem érik el az 50%-ot. És mivel mindegyiket közepesen vagy nagyon nehéz játszani, miért választják még mindig őket?

Valószínűleg itt közrejátszik a flow is, vagyis az, hogy mennyire szórakoztató játszani az adott hőssel. Hiszen ennek tükrében az emberek szívesebben veszítenek és játszanak olyan hőst, amit élveznek, minthogy inkább nyernek, de olyan karaktert irányítanak, amit nem szeretnek.

Most úgy fest, hogy a meta kezd eltávolodni az AD sebzéssel operáló midesektől és visszaáll a régi kerékvágásba, ahol az AP dominál. Most olyan bajnokok hozzák a meccseket ismét, mint Ahri, Fizz, Veigar és Malzahar, legalábbis a győzelmi arányai ezeknek a karaktereknek a legjobb a középső ösvényen jelenleg.

Lehetséges, hogy itt az ideje annak, hogy az AD hősök kisebb pihenőre vonuljanak, erre pedig jó lenne, ha a közösség is felfigyelne, hiszen már nem képesek hozni azokat a számokat, mint régen.

Ezt olvastad már?

3+1 lépés, hogy biztosan ne zuhanjon össze az otthoni hálózatod

×