Egy rajongó megmutatja, valójában milyen definitív kiadást érdemelt volna a GTA: San Andreas.

Már biztosan kijelenthetjük, hogy a Rockstar Games hatalmas hibát követett el, amikor a Groove Street Games különösen aprócska, de annál lelkesebb csapatát bízta meg a legikonikusabb Grand Theft Auto játékok remasterelésével.

A GTA: The Definitive Trilogy címen megjelent gyűjteményes ráncfelvarrás ugyanis még az eredetiekhez képest is hatalmas visszalépés, melyek lélektelenségén sajnos még a későbbi frissítések és javítások sem tudnak túlontúl sokat változtatni. Én legalábbis semmiképp sem ajánlom őket megvételre az eredeti kiadásokkal szemben, melyek az évek távlatában ugyan megkopottak, de a mai napig kiváló szórakozást nyújtanak.

A definitívnek csúfolt verzió a félkész, szörnyen bugos állapotának megfelelően lett 2021 egyik legrosszabbra értékelt címe – pedig nagy versenyben volt a szintén borzalmas Battlefield 2042-vel, illetve a közepesen rossz Call of Duty: Vanguarddal. Ez nyilván ekkora klasszikusok esetében egy gamer-köztragédia, amit már csak a GTA VI megjelenése fog tudni valamelyest enyhíteni.

Addig viszont még nagyon sok víz fog lefolyni a Dunán, vagyis a definitív trilógia emléke még sokáig nyílt sebként fog éktelenkedni a Rockstar eddig makulátlan testén. De hogy még jobban fájjon, egy játékfejlesztéssel foglalkozó lelkes és ugyanennyire tehetséges srác most megmutatja, hogyan kellett volna kinéznie az igazi definitív hármasnak, ha olyan alázattal készítik el őket, amilyet megérdemelnek.

A 12th nevű YouTube-csatornán ténykedő fejlesztő aspiráns teljesen a semmiből építette újra a San Andreas emlékezetes helyszínét, a Groove Streetet, na meg a kedvenc főhősünket, CJ-t. Az eredmény így inkább egy remake, mintsem egy remaster, hiszen minden, még a legutolsó utáni legkisebb fűszál is úgy néz ki, mintha egy 2023-as cím lenne.

Persze egy ilyen projekt elkészítéséhez sokkal több időre és nagyobb csapatra lett volna szükség, mint ami a GSG-nek megadatott, de ettől függetlenül tényleg az alábbi videóban prezentált minőség lett volna az, ami egy ekkora és ilyen nagy hatású kult-klasszikusnak kijárt volna:

Ezt is érdemes elolvasnod:

Vasvillával SE! – 2023 (eddigi) 17 leghitványabb videojátéka

×