Szinte minden nap megtudhatunk valamit a kütyüről.

Hosszú évek pletykái után az Apple június elején egy új termékkategória felé is nyitott. A WWDC-n leleplezett Apple Vision Pro egy kevertvalóság-szemüveg (Mixed Reality), mely 2024 elején érkezhet meg az amerikai piacra. Nem az átlagfelhasználókat célozza első körben az almás cég, ez egyértelmű a 3500 dolláros árcédula alapján.

Szintén vitathatatlan azonban, hogy nem a Meta Quest 2/3 vagy a Pro ellen indul harcba a kütyü, sokkal inkább a Microsoft HoloLens szériával érdemes hasonlítgatni, nagyjából egy ársávban is kaptak helyet. A júniusi sajtótájékoztatón rengeteg információt kaptunk az eszközről, ám ahogy az iOS 17 béta esetében, úgy a Vision Pro kapcsán is folyamatos hírdömpingre számíthatunk a megjelenésig.

Repülőgép módot is kap a szemüveg, ám nem az átlagos módon!

A funkció hivatalosan a Travel Mode nevet viseli majd magán. A célja nem lesz más, mint azt biztosítani, hogy a Vision Pro pazar felhasználói élményt nyújtson utazás közben. Az ilyen környezet kihívást jelenthet a kütyü számára, így néhány funkciót korlátoz, néhány funkciót pedig ki is kapcsol ez az üzemmód.

A térérzékeléssel kapcsolatos szenzorok, funkciók kordában tartása szükséges is, hiszen egy repülőgépen korlátozott a tér és a többi utas is zavarhatná a külvilág adatainak értelmezését. Az Apple arra is kéri majd a Vision Pro felhasználókat, hogy a Travel Mode bekapcsolása után ne mozogjanak, hiszen ezekkel nem csak magukat, de az utastársakat is veszélyeztethetik. Nagy eséllyel azonban egy film kellemes megnézése vagy némi játék egyáltalán nem okozhat majd gondot 11000 méteren sem.

Forrás: HVG

Kiderült, mit szólna a többség, ha AI-robot lenne a főnöke

×