Megvan a Starfield moddereinek első házi feladata, amivel hatalmas élményt adhatnak hozzá a már így is grandiózusnak tűnő játékhoz.

A világot egyre nagyobb izgalomban tartó Starfieldről rengeteg dolog derült ki, a hatalmas térképtől az elég magasra várható korhatár-besorolásig. Arról már kevesebb szó esett, hogy milyen, máshol alapvető lehetőségek fognak biztosan hiányozni belőle. Ez rögtön választ is ad a játék leendő moddereinek – ezekre az extra tartalmakra fog vágyni a nép:

Még több idegen életforma

Ezzel jó nagy kategóriát fogunk le, de nem véletlenül. A Starfield rendezője – folytatva az információmorzsák hintését – a Kinda Funny Xcastban árulta el, hogy magányos világegyetemet készítettek. Todd Howard szerint a játék több mint 1000 bolygójának „körülbelül 10 százalékán” lesz csak élet, mivel a Bethesda megpróbálja éreztetni az univerzum „csodálatos pusztaságát”.

Meglovagolható lények

Minden sci-finek része, hogy legalább minimális mennyiségű szörnyeteg, idegen életforma, vagy robot meglovagolható benne. Kivéve a Starfieldnek. Nem biztos, hogy emiatt hiányérzeted lesz, de szembesülni vele, hogy ha akarod sem tudod megtenni, azért kissé elszomorító. Hatalmas poén változatos gépeket megülni a Horizonban, vagy idegen dögöket a Star Wars Jediben. A Bethesda RPG-je nem lép rá erre a vonalra – erősítette meg Howard.

Felszíni járművek

Bár korábbi részletek alapján sokan feltételezték, nem állnak majd rendelkezésünkre guruló/sikló, vagy föld felett lebegő roverek, amikor idegen bolygókon járunk. A rendező a podcastban azt mondta, kifejezetten úgy készült a játék, hogy gyalogolva-futva legyen élvezetes a felszíni kaland. Közben azért ott feszít majd a hátunkon egy jetpack, ami megfelelő jármű – főleg alacsony gravitációs égitesteken.

Horgászat

Ez az interjú talán legelvontabb, de kétségtelenül mókás kérdése kapcsán került szóba. Kapaszkodj meg valamiben: a Starfieldben nem lehet majd horgászni, aztán fogni az alien halat és megsütni, vagy cuccokért eladni. Valahogy csak túléljük, hogy nincs a játékban pecabotos mini game, de a teljességhez ez is hozzá tartozott.

Forrás: Bethesda

Jegyezzük meg: a fent sorolt elemek klasszikusan olyanok, amilyenekhez a modderek előszeretettel hozzányúlnak, szóval a megjelenés után nyugodtan fél lábon állhatsz addig, míg megjön az új idegenek, a lovagolható űrdínók, az ütődött holdjárók és az alienhorgászat. Hiszen anno a Skyrimbe is került motorkerékpár, vagy a Fallout 4-be megülhető szörnyeteg. Szeptember 6-a után kiderül, Xbox Series X/S-en és PC-n.

Amúgy ez a játék tényleg nem viccel:

Nagyon durva lesz a Starfield – Ezért nyomták rá a 18+-os plecsnit

×